Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Daugaviņš un Balcers debitē rezultatīvi, Gudļevskis atgriežas ar panākumu

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices augstākajā līgā (NL) debitēja ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, sekmējot Cīrihes Lions komandas uzvaru.

"Lions" savā laukumā ar rezultātu 7:3 (2:0, 3:1, 1:1) pārspēja "Ajoie" vienību.

Balcers pirmos vārtus guva otrā perioda piektajā minūtē, kad mazākumā pie zilās līnijas saņēma Kristiana Marti piespēli un izslidoja viens pret pretinieku vārtsargu, panākdams 3:0. Trešā perioda devītajā minūtē latvietis palīdzēja Denisam Malginam panākt 6:1 un divas minūtes vēlāk pēc skaistas izspēles vairākumā pats raidīja ripu vārtos - 7:2.

Balcers šajā duelī uz ledus pavadīja 14 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa vārtiem, iekrāja divas soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Citā mačā uzbrucēja Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers" mājās ar rezultātu 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Ženēvas "Servette". Lapinskis 11 minūtēs un 25 sekundēs trīsreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Savukārt "Lausanne", kas uzbrucēju Ronaldu Ķēniņu izīrējusi otrās līgas klubam, ar vārtsargu Ivaru Punnenovu rezervē viesos ar 1:4 (0:1, 0:0, 1:3) zaudēja "Bern" hokejistiem. Konors Hjūzss lozaniešu vārtos neitralizēja 34 metienus. 

Tāpat kā Balcers Šveicē, rezultatīvi Slovākijā debitēja arī Kaspars Daugaviņš, kurš guva vārtus un atdeva piespēli, palīdzot Mihalovces "Dukla" viesos ar 8:2 (3:1, 2:1, 3:0) sagraut Bratislavas "Slovan".

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis svētdien ar uzvaru atgriezās uz ledus Vācijas spēcīgākajā hokeja divīzijā (DEL).

Gudļevskis tika galā ar 27 no 29 metieniem palīdzot Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" ar 6:2 (4:0, 0:1, 2:1) pārspēt Volfsburgas "Griezzlies" un izcīnīt pirmo uzvaru jaunajā sezonā.

Gudļevskim šī bija atgriešanās DEL čempionātā un "Fischtown Pinguins" rindās, kuru viņš pārstāvēja arī 2019./2020.gada sezonā.

"Fischtown Pinguins" vārtsargu trenera trenera amatā darbojas Latvijas speciālists Edgars Lūsiņš.

Jau vēstīts, ka pirmās kārtas mačā Brēmerhāfenes vienība papildlaikā ar 3:4 zaudēja Štraubingas "Tigers", Gudļevskim paliekot rezervē.

Pēc divām kārtām "Fischtown Pinguins" ar četriem punktiem turnīra tabulā ieņem ceturto vietu 14 komandu konkurencē.

Latvijas hokeja izlases aizsargs Jānis Jaks svētdien Čehijas ekstralīgas mačā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, sekmējot viņa un Kristapa Zīles pārstāvētās Litvīnovas "Verva" komandas uzvaru.

"Verva" otrās kārtas mačā ar rezultātu 4:2 (2:1, 1:1, 1:0) savā laukumā pārspēja Plzeņas "Škoda".

Jaks otrā perioda ceturtajā minūtē vairākumā palīdzēja panākt 3:1, savulaik NHL spēlējušajam Ondržejam Kašem gūstot vārtus, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošie. Jaks šajā mačā uz ledus bija 11 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta, bet Zīlem 11 minūtes un vienā sekundē bija seši metieni pa vārtiem, divas soda minūtes un negatīva lietderība -1.

Čehijas ekstralīgā šosezon spēlē pieci latvieši un Jaks ir vienīgais, kurš pirmajās divās spēlēs ticis pie kāda punkta. Svētdien Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera" viesos ar 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) pārspēja "Mlada Boleslav", Ralfs Freibergs un Hradeckrālovas "Mountfield" mājās ar 5:3 (2:1, 1:1, 2:1) uzvarēja Liberecas "Bīli Tygrži", bet Eduards Tralmaks kopā ar Kladno "Rytīrži" savā laukumā ar 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) atzina Pardubices "Dynamo" pārākumu. 

"Mountfield" ir vienīgā no latviešu pārstāvētajām vienībām, kas sezonu sākusi ar divām uzvarām divās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi