Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Daugaviņš un Dārziņš - PČ rezultatīvāko desmitniekā, Latvija - nedisciplinētākā

Neapšaubāmi līderi uzbrukumā Latvijas izlasei šajā pasaules čempionātā ir kapteinis Kaspars Daugaviņš un viņa palīgs Lauris Dārziņš, kuri ir starp rezultatīvākajiem arī visā turnīrā.

Individuālā statistika

Dārziņš sešās spēlēs guvis trīs vārtus un izdarījis piecas rezultatīvas piespēles, dalot 6.vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar zviedru Lui Eriksonu. Tikmēr Daugaviņš guvis četrus vārtus un atdevis trīs piespēles, dalot 10.vietu ar citu zviedru Oskaru Melleru. Rezultatīvākais turnīrā ar 10 (4+6) punktiem ir Krievijas izlases uzbrucējs Jevgēņijs Dadonovs.

Snaiperu saraksta līderis ir zviedrs Filips Forsbergs, kuram seši vārtu guvumi, pieci kanādietim Teiloram Halam, bet pieciem hokejistiem, arī Daugaviņam, pa četrām iemestām ripām turnīrā. Tikmēr labāko piespēlētāju sarakstā Dārziņš ieņem 10.vietu. Līderis ir zviedru aizsargs Olivers Ekmans-Larsons (7).

Aizsargu vidū ar trim rezultatīvām piespēlēm sešos mačos 20.rezultatīvākais ir Guntis Galviņš.

Vairāki mūsējie ir starp līderiem nopelnīto soda minūšu skaita ziņā. Aizsargs Kristaps Sotnieks ar 27 minūtēm ir ceturtais, uzbrucējs Jānis Sprukts (25) - sestais, bet 13.vietu ieņem aizsargs Aleksandrs Jerofejevs ar 12 soda minūtēm. Nedisciplinētākais hokejists ar 34 minūtēm ir Francijas izlases līderis Antoīns Rusels.

Vārtsargu vidū Edgars Masaļskis ar 90,71% atvairītu metienu ieņem 11.vietu. Vidēji spēlē latvietis ielaidis 3,01 ripas.

Valstsvienību statistika

Latvijas izlase realizējusi 9 no 102 jeb 8,82% metienu, šajā rādītājā ieņemot 8.vietu. Līderi ir krievi (16,34%), tikai 0,01% atpaliek Kanāda. Tikmēr austrieši realizējuši vien 5,66% savu metienu, ieņemot pēdējo, 16.vietu.

Vairākumā Latvijai trīs realizētas iespējas no 19 - tie ir 15,79% un 9.vieta. Krievijai 38,9% realizētu vairākumu, Kanādai 37,5%. Tikmēr austrieši 14 mēģinājumos tā arī nav pratuši vairākumā pārspēt pretinieku vārtsargus.

Mazākumā Latvija 70,83% gadījumu nosargājusi savus vārtus neskartus, kas gan ir vien 13.vietas vērtē. Somi izturējuši visus 12 mazākumus (100%), austrieši 18 no 19 (94,7%). Tikmēr Slovēnijai vien 64,71% jeb 11 izturēti mazākumi no 17.

Latvija ar 104 soda minūtēm ir pagaidām nedisciplinētākā izlase turnīrā. Seko Francija (101) un Slovākija (79), bet vismazāk noraidījušies somi un kanādieši (pa 30).

Saprotams, ka viskuplāk apmeklētākās ir spēles ar mājinieces Čehijas piedalīšanos - vidēji 17328 līdzjutēji. Latvija šajā rādītājā ieņem augsto 4.vietu (14632). B grupas spēles Ostravā notiek ievērojami mazākā arēnā, tāpēc tikai likumsakarīgi, ka pēdējā vietas ieņem šīs grupas komandas. Vismazāk (6922) skatītāju līdz šim apmeklējuši mačus ar Baltkrievijas piedalīšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi