Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Dinamo KHL debitēs ar piecu spēļu izbraukumu sēriju

Habarovskā otrdien pirmo ierakstu Kontinentālās hokeja līgas statistikā izdarīs Rīgas Dinamo. Sākums dinamiešiem būs grūts. Vienpadsmit stundu pārlidojums uz Habarovsku, divas spēles ar vietējo Amur, tad pārlidojums uz Novokuzņecku, kur spēle ar Metallurg, un pēc tam vēl divas spēles Novosibirskā ar Sibirj. Pirmo reizi Rīgā — Dinamo redzēsim 11.septembrī spēlē ar Oļega Znaroka vadīto Balašihas MVD.

”Galvenais, lai visi izpildītu taktiskos norādījumus un lai būtu pēc iespējas mazāk kļūdu. Nešaubos, ka komanda spēlēs ar lielu pašatdevi un centīsies parādīt sevi no labākās puses,” ir pārliecināts Dinamo galvenais treneris Juliuss Šuplers. “Šai ziņā Maskavas turnīrā man spēlētājiem nebija ko pārmest. Protams, uztrauc saspringtais spēļu kalendārs un garie pārlidojumi. Ielidosim no rīta, patrenēsimies, nedaudz atpūtīsimies, un uz spēli. Viss ir saplānots tā, ka pēc Latvijas laika spēlēsim desmitos no rīta, kad mums parasti ir rīta treniņš. Pirmajā spēlē aklimatizācijas ziņā lielām problēmām nevajadzētu būt. Grūtāk būs otrajā un trešajā spēlē. Bez krituma tik garā pārbraucienā neiztikt.”

Jaundibinātajā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlēs 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa sešām katrā. Ar savas grupas komandām būs jāspēlē pa četrām reizēm, ar citu grupu vienībām — pa divām. Sešpadsmit labākās pavasarī iekļūs izslēgšanas stadijā. Sasniegt playoff jeb būt sešpadsmit labāko skaitā — tāds ir Rīgas Dinamo pirmās sezonas uzdevums.

Jauna ceļa sākumā allaž ir sarežģījumi un klupšanas akmeņi. Dinamo, piemēram, pirmajās divās spēlēs būs jāiztiek bez aizsarga Maksima Širokova, kā arī uzbrucējiem Aigara Ciprusa un Ģirta Ankipāna, jo visi trīs nebija ierakstīti sākotnējā pieteikumā. Kā skaidro Dinamo ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, daudzām komandām čempionāta sākumā pieteikumā esot minimālais variants — 18 laukuma spēlētāju un divi vārtsargi. Tas darīts ar nolūku, lai labi spēlētāji neiekļūtu neaizsargāto sarakstā.

Pēdējā brīdi KHL vadītāji arī mainījuši jauno spēlētāju vecuma cenzu. Sākotnēji tika ziņots, ka sastāvā papildus varēs būt 1989.gadā dzimis spēlētājs, bet tagad nolemts, ka papildus var pieteikt spēlētāju, kurš dzimis pēc 1989.gada 31.decembra, respektīvi, 1990.gadā dzimis hokejists. Dinamo jaunā hokejista vietu, visticamāk, aizpildīs Ronalds Cinks, kurš jau spēlēja pārbaudes turnīrā Rīgā.

Komandas sniegumu lielā mērā gan noteiks līderu un pieaicināto leģionāru varējums. Dinamo vadītāji lielas cerības saista ar slovāku Marselu Hosu, kā arī kanādiešiem Marku Hartiganu, Metu Elisonu un Duviju Vestkotu. Pārbaudes spēlēs labu iespaidu atstāja uzbrucēju trijnieks: Mārtiņš Cipulis — Aleksejs Širokovs — Aleksandrs Ņiživijs. Tomēr vissvarīgākās skrūvītes Dinamo mehānismā būs vārtsargi Edgars Masaļskis un Sergejs Naumovs. No viņu spēles visvairāk būs atkarīgs, kā papildināsies dinamiešu punktu bagāža.

Rīgas Dinamo sastāvs pirmajā izbraukumā. Vārtsargi: Masaļskis, Naumovs un Muštukovs. Maiņu virknējumi: Tribuncovs — Sotnieks, Cipulis — A.Širokovs — Ņiživijs, Novāks — Saviels, Petrovickis — Elisons — Hosa, Laviņš — Sorokins, M.Rēdlihs — Bērziņš — Dārziņš, Vestkots — M.Širokovs, Bļinovs — Hartigans — Štāls, Ankipāns, Cipruss, Cinks.

Pirmajās divās spēlēs nevarēs piedalīties M.Širokovs, Ankipāns un Cipruss, jo visi trīs no Rīga-2000 izsauktie spēlētāji netika iekļauti sākotnējā pieteikumā. Papildu spēlētājus var iekļaut sastāvā no trešās spēles.

***

Kontinentālā hokeja līga

Bobrova divīzija: Ufas Salavat Julajev, Mitišču Atlant, Čerepovecas Severstaļ, Novokuzņeckas Metallurg, Maskavas Spartak, Minskas Dinamo

Harlamova divīzija: Omskas Avangard, Jaroslavļas Lokomotiv, Toljati Lada, Novosibirskas Sibirj, Habarovskas Amur, Rīgas Dinamo

Tarasova divīzija: Magņitogorskas Metallurg, Maskavas CSKA, Sanktpēterburgas SKA, Balašihas MVD, Čeļabinskas Traktor, Voskresenskas Himik

Černišova divīzija: Kazaņas Ak Bars, Maskavas Dinamo, Ņižņekamskas Ņeftehimik, Čehovas Vitjaz, Ņižņijnovgorodas Torpedo, Astaņas Baris

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Hokeja cilvēki Rīgas Dinamo nākotni redz optimistiskās krāsās

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi