Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Donato vēlreiz iemet divas ripas slovākiem, ievedot ASV hokejistus ceturtdaļfinālā

Vien 21 gadu vecais ASV hokeja izlases uzbrucējs Raiens Donato, kurš spēlē Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), otro reizi piecu dienu laikā spēja iemest divas ripas Slovākijas izlases vārtos, amerikāņiem sasniedzot Phjončhanas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu.

ASV izlase otrdien izslēgšanas spēļu pirmās kārtas mačā pārspēja Slovākiju ar rezultātu 5:1 (0:0, 3:1, 2:0), iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur tiksies ar Čehiju.

Abas komandas savā starpā tikās jau priekšsacīkstēs, kad ASV izlase B apakšgrupas cīņā pārspēja slovākus ar 2:1, abus vārtus amerikāņiem iemetot tieši Donato, kurš ikdienā studē un spēlē Hārvardas Universitātē.

Otrdien aizvadītajā mačā rezultāts tika atklāts 22.minūtē, kad pēc Meta Gilroja un Troja Terija piespēlēm precīzs bija Donato. Tūdaļ slovāki nokļuva vēl nepatīkamākā situācijā, jo 5+20 minūšu noraidījumu par sitienu galvas un kakla rajonā saņēma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Jekaterinburgas "Avtomobilist" pārstāvošais aizsargs Mihals Čajkovskis, bet pie divām soda minūtēm tika Ladislavs Naģs. Zīmīgi, ka Čajkovskis noteikumus pārkāpa tieši pet Donato, kurš gan spēli varēja turpināt.

Amerikāņi, spēlējot piecatā pret trim pretiniekiem, pārsvaru dubultoja, izceļoties Džeimsam Višņevskim, savukārt 34.minūtē ASV jau bija vadībā ar 3:0, precīzi metot Markam Arkobello. Vēl pēc trim minūtēm slovāku aizsargs Peters Čerešņāks vienus vārtus atguva, tomēr noslēdzošajā trešdaļā Gerets Rou un Donato nodrošināja amerikāņiem pārliecinošu uzvaru ar 5:1.

ASV izlase priekšsacīkstēs izcīnīja tikai vienu uzvaru trīs mačos, ar četriem punktiem grupā paliekot trešajā vietā, bet Slovākija, lai arī pirmajā mačā negaidīti ar 3:2 uzvarēja Olimpiskos sportistus no Krievijas, pēc tam cieta divas neveiksmes, B apakšgrupā paliekot pēdējā - ceturtajā - vietā.

Jau vēstīts, ka pēc priekšsacīkstēs vietu uzreiz ceturtdaļfinālā nodrošināja Zviedrijas, Čehijas, Olimpisko sportistu no Krievijas un Kanādas komandas.

Vēl trīs ceturtdaļfinālistes tiks noskaidrotas vēlāk otrdien, kad spēkiem mērosies Slovēnija ar Norvēģiju, Somija tiksies ar Dienvidkoreju, bet Šveice cīnīsies ar Vāciju.

Slovēnijas un Norvēģijas dueļa uzvarētāji ceturtdaļfinālā tiksies ar olimpiešiem no Krievijas, kurus trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Somijas un Dienvidkorejas spēles uzvarētāji pēc tam tiksies ar Kanādu, bet Šveices un Vācijas pāra stiprāko komandu gaida Zviedrija.

Hokeja turnīrā pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas labākā komanda, kā arī labākā otro vietu ieguvēja, uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet pārējās komandas aizvadīs pirmo izslēgšanas kārtu, noskaidrojot vēl četras komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām.

Kā zināms, tad pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm šoreiz Olimpiādē nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kurus neatbrīvoja klubi.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi