Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Eksperti: Vārtsargs un aizsardzība ir laba, galvenais būs gūt vārtus.

Jaunā pasaules hokeja čempionāta izspēles kārtība Latvijas izlasei var nākt par labu - izmantojot to pareizi, ceturtdaļfināls nav nesasniedzams, saka laikraksta Diena aptaujātie hokeja pazinēji un speciālisti. Svarīgs būs uzbrucēju sniegums, jo vārtsargs un aizsardzība ir līmenī.

Artūrs Irbe, bijušais Latvijas izlases vārtsargs

Šis būs iespēju čempionāts. Komandas pie jaunā reglamenta vēl nebūs pieradušas, tāpēc, rīkojoties pareizi, varēs tālu tikt. Latvijai jaunajai izspēles kārtībai vajadzētu nākt par labu. Tāpat pozitīvu efektu var dot trenera maiņa. Būs jauna sistēma, taktiskie risinājumi, un daudz kas notiks no baltas lapas, kas liks puišiem sasparoties. Treneris ir augstas klases. Pārdomāts bija pārbaudes spēļu grafiks. Cienīgi spēlējām ar stiprajiem, un labi, ka pamocījāmies beigās ar Franciju.

Leonīds Tambijevs, Latvijas U-18 treneris

Jaunajā septiņu spēļu grafikā liela nozīme būs komandas funkcionālajai gatavībai. Jācer, ka komanda sagatavošanās posmā ir labi pastrādājusi. Tādas komandas kā Dānija, Itālija, Norvēģija un arī Vācija mūsējiem ir pa zobam, tāpēc uzskatu, ka sasniegt ceturtdaļfinālu nemaz nav nereāli. Slikti, ka uzbrukumā nebūs Mārtiņa Karsuma un Laura Dārziņa, kuri pataban ir labākie kreisie malējie uzbrucēji. Man nav saprotams, kāpēc sastāvā neiekļāva aizsargu Tribuncovu.

Gints Bisenieks, treneris un hokeja eksperts

Vārtsargs un aizsardzība mums ir laba. Galvenais, lai uzbrucēji mestu ripas vārtos. Pienesumu priekšējā līnijā vispirms gaidu no Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha. Domāju, ka arī Miks Indrašis vienu vai divas ripas iemetīs. Vispār jau jebkurš no uzbrucējiem var gūt vārtus. Kopumā situāciju vērtēju kā labu. Ir atrasts īstais treneris, savukārt lielākā daļa spēlētāju pēc sezonas klubā ir atpūtušies. Jaunā spēļu kārtība būs parocīgāka, jo vairs nebūs jākoncentrējas uz vienu spēli.

Nauris Puntulis, operdziedātājs

Šogad var būt abi galējie varianti - mūsējie var sasniegt ceturtdaļfinālu un var arī izkrist no grupas. Vislielākās bažas man rada tas, kas nespēlēs uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Ģirts Ankipāns. It kā tikai pāris spēlētāju, bet man viņi šķiet būtiski. Pārbaudes spēlēs man nepatika, ka komanda pielāgojas rangā zemāku komandu sniegumam. Jo īpaši tas bija redzams pirmajā spēlē ar Franciju. Uzbrukumā es ceru uz maiņu Meija-Džeriņš-Bukarts. Cipulis būtu pelnījis atvērties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi