Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Fantastiskais Telkvista sniegums nodrošina Rīgas Dinamo vietu Cerību kausa finālā

Rīgas Dinamo pirmdienas vakarā Minskā ar 1:0 uzvarēja vietējos Dinamo, tādējādi triumfējot sērijā ar 3:0 un nodrošinot vietu Cerību kausa finālā. Par spēles varoni kļuva rīdzinieku vārtsargs Mikaēls Telkvists, kurš atvairīja  visus 34 pretinieku metienus. Vienīgos vārtus spēlē 35.minūtē guva Gunārs Skvorcovs. Finālā mūsējo pretinieki būs Habarovskas Amur hokejisti. Sērijas pirmās divas spēles piektdien un sestdien notiks Rīgā.

Jau spēles pirmajā minūtē pēc Tēmu Laines noraidījuma rīdzinieki ieguva vairākumu, taču ko kaut cik bīstamu pie mājinieku vārtiem izveidoja vien pašā tā izskaņā. Turpinājumā spēle ritēja visai līdzīgi, līdz perioda vidū Rīgas hokejisti palika mazākumā. Divas minūtes izturējām teicami, turklāt mazākuma pēdējās sekundēs vienatnē pret Haugenu izskrēja Pols Šehura, tomēr norvēģu vārtsargu pārspēt neprata. Mājinieki atbildēja ar virkni bīstamu metienu, bet vārtos pārliecinoši darbojās Telkvists. Perioda 15.minūtē vēl viens mazākums Rīgas Dinamo. Šoreiz minskieši darbojās vēl bīstamāk, tomēr rīdzinieku mazākuma brigāde palika nepārspēta. Atlikušajās dažās minūtēs līdz perioda beigām rezultāts tā arī netika atklāts, lai gan tuvāk tam bija Minska.

Otro periodu aktīvāk sāka mājinieki, kurus uz priekšu dzina vētrains skatītāju atbalsts; epizodiski pretuzbrukumos atbildēja arī rīdzinieki. Vienā no tiem pēc Cibuļska metiena izcelties varēja Skvorcovs, bet glāba mājinieku vārtsargs. Tūdaļ sekoja arī otrais rīdzinieku vairākums šajā mačā, tiesa, tajā tuvāk vārtu guvumam pēc rupjas mūsējo kļūdas bija mazākumā palikušie minskieši. Jau vienādos sastāvos pēc teicamas Šehuras piespēles tuvu vārtu guvumam bija Cerību kausa rezultatīvākais hokejists Roberts Bukarts, bet arī šoreiz vārtos lielisks Haugens. Minska atbildēja ar kārtējo bīstamo uzbrukumu, kura laikā noteikumus pārkāpa Cibuļskis. Šoreiz savus vārtus neskartus Rīgas klubam izdevās nosargāt vien par mata tiesu, lieliski spēlējot Telkvistam. Mača 25.minūtē rezultātu atklāja rīdzinieki, kad izcili precīzi izgājienā meta Gunārs Skvorcovs - 1:0! 
Viņam tā bija jau otrā iemestā ripa Cerību kausa septiņos mačos. Turpmākajās minūtēs komandas apmainījās bīstamiem momentiem, tostarp vienatnē pret vārtsargu izskrēja Bukarts, no teicamas pozīcijas metot garām. Minimāls rīdzinieku pārsvars pirms izšķirošajām 20 minūtēm.

Līdz ar otrā perioda beigām divminūšu noraidījumu izpelnījās Miks Indrašis, tādēļ pamatlaika noslēdzošo trešdaļu rīdziniekiem nācās sākt mazākumā. Ne bez grūtībām, bet vārtus nosargājām arī ceturtajā mazākumā šajā mačā. Pēc brīža vienības nokļuva mainītās lomās - noraidījums mājiniekiem, bet rīdzinieki vairākumā nesekmīgi. Turpinājumā pieauga mājinieku spiediens, kuriem palika arvien mazāk laika atspēlēšanās misijai. Kādā no epizodēm Rīgas vārtos ielidoja nevis ripa, bet pretinieku uzbrucējs Drozds, nogāžot Telkvistu uz ledus. Atmosfēra bija visai nokaitēta, jo vairs tikai dažas minūtes vienu komandu šķīra no turnīra fināla, bet otru - no sezonas beigām. Spriedzi vēl vairāk pastiprināja Šehuras noraidījums par ripas izmešanu, dodot cerību mājiniekiem glābt spēli. Turpmākajās divās minūtēs rīdziniekus glāba gan Telkvista pašaizliedzīgā spēle, gan talkā nāca arī veiksme, bet arī piektais mazākums izturēts.

Nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām vārtus atstāja Haugens, taču tas minskiešiem vairs nepalīdzēja - ar 1:0 uzvaru svinēja Rīgas Dinamo, iekļūstot Cerību kausa finālā!

Cerību kausa ieguvējs no KHL saņems naudas balvu 15 miljonu Krievijas rubļu apmērā (262 500 latu), bet fināla zaudētāji - astoņus miljonus (140 tūkstošus latu). 

Artis Ābols mačam pieteica septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus. Nespēlēja kājas muskuli sastiepušais Mārtiņš Karsums, kura vietā darbojās Gunārs Skvorcovs. Kapteiņa pienākumus šajā mačā pildīja Arvīds Reķis, bet vārtus sargāja Mikaels Telkvists. 

KHL Cerību kauss. Pusfināls. 2013.gada 11.marts. Minska, Minsk Arena.

Minskas Dinamo - Rīgas Dinamo 0:1 (0:0; 0:1; 0:0) 

Vārti: 34:45 Skvorcovs (Cibuļskis, Šehura) 0:1;

Vārtsargi: Larss Haugens - Mikaels Telkvists

Metieni: 34-18

Soda minūtes: 6-10

Skatītāji: 6816

Rīgas Dinamo: Telkvists (Jučers); Sotnieks - Galviņš, Reķis - K.Rēdlihs, Laviņš - Cibuļskis, J.Rēdlihs; Skvorcovs - Šehura - Indrašis, Bukarts - Džeriņš - Džonsons,Upītis - Pavlovs - Meija, Ivanāns - Bičevskis - Biezais

Tikmēr par pirmajiem Cerību kausa finālistiem pirmdien kļuva Habarovskas Amur hokejisti, kuri gan sērijas ceturtajā mačā ar 2:3 papildlaikā piekāpās Jekaterinburgas Avtomobilist. Izšķirošajā pēcspēles metienu sērijā tomēr triumfēja Amur un nu finālā tiksies ar Rīgas Dinamo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KHL Cerību kauss

Pusfināli.
Rīgas Dinamo - Minskas Dinamo 3:0 (7:2, 7:4, 1:0)

Jekaterinburgas Avtomobilist - Habarovskas Amur 2:3 (4:3 OT, 1:2 OT, 0:3, 3:2 OT, izšķirošajā bullīšu sērijā 0:1)

Fināls 

15., 16. marts Rīgas Dinamo - Habarovskas Amur 

19. un 20. (ja nepieciešams) marts Habarovskas Amur - Rīgas Dinamo


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Futbolistes portrets. Luīze Lorence

Veiksmīgi savienot futbola spēlēšanu hobija līmenī ar divām darba vietām, studijām maģistrantūrā un jaunības izbaudīšanu nemaz nav neiespējami. To lieliski pierāda Luīze Lorence, viena no FK "...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi