Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Favorīti Capitals cīņu par Stenlija kausu sāk ar uzvaru

Vārtsargs Breidens Holtbijs ceturtdien tika galā ar visiem 19 Filadelfijas Flyers metieniem, palīdzot NHL regulārā turnīra uzvarētājiem Vašingtonas Capitals ar uzvaru savā laukumā sākt Stenlija kausa izcīņu.

Austrumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā cīņā Vašingtona bija pārāka ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. 

Spēles rezultātu 37.minūtē skaitliskajā vairākumā atklāja mājinieku aizsargs Džons Kārlsons, bet trīsarpus minūtes pirms spēles beigām Džejs Bīgls panāca 2:0. Abos vārtu guvumos asistēja Markuss Johansons. 

Jāpiezīmē, ka Capitals pa Flyers vārtiem izdarīja 31 metienu, no kuriem 29 atvairīja Stīvs Meisons. Otrā spēle notiks turpat Vašingtonā.

Tikmēr krietni rezultatīvākā Austrumu konferences cīņā Ņujorkas Islanders viesos ar 5:4 pārspēja Floridas Panthers, arī tiekot pie 1-0 vadības sērijā.

Pirmajos divos periodos Panthers trīs reizes pabija vadībā, bet Islanders allaž panāca izlīdzinājumu. Trešā perioda ievadā salinieki beidzot priekšā tika arī paši, trīsarpus minūšu laikā panākot 5:3 savā labā. Lai gan panteras vēl vienu ripu atguva, tas izrādījās viss. Otrā spēle sērijā notiks turpat Panthers laukumā.

Uzvarētājiem kapteinis Džons Tavaress atzīmējās ar vārtiem un divām piespēlēm, bet vēl trim hokejistiem pa diviem (1+1) punktiem. Tikmēr Floridu no zaudējuma neglāba Reilija Smita (2+1) un Jusi Jokinena (1+2) iekrātie trīs punkti. 

Jau vēstīts, ka divās citās Austrumu konferences sērijās 1-0 vadību ieguvušas Pitsburgas Penguins (pret Ņujorkas Rangers) un Tampabejas Lightning (pret Detroitas Red Wings) komandas. 

Tikmēr Rietumos ceturtdien aizvadītas divas cīņas. Tā konferences galvenie favorīti Dalasas Stars savā laukumā ar 4:0 sagrāva Minesotas Wild komandu, kas regulāro turnīru bija noslēgusi ar sešiem zaudējumiem pēc kārtas. Somu vārtsargs Kari Lehtonens atvairīja visus 22 viesu metienus, bet mājiniekiem līderis Džeimijs Benns atzīmējās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Stars nu sērijā ieguvuši 1-0 vadību.

Vēl vienā spēlē Losandželosā mājinieki Kings ar 3:4 piekāpās Sanhosē Sharks, sērijā nonākot iedzinējos ar 0-1. Lai gan mājinieki bija vadībā ar 1:0 un vēlāk arī 3:2, spēles 58.minūtē Sharks panāca neizšķirtu, bet pagarinājumā jau pēc 17 sekundēm savus otros vārtus spēlē guva Džo Pavelskis - 4:3. Vēl 1+1 uzvarā nopelnīja arī Sharks aizsargs Brents Bērnss.

Divās citās Rietumu sērijās Sentluisas Blues ar 1-0 ir vadībā pret čempioniem Čikāgas Blackhawks, bet Anaheimas Ducks un Nešvilas Predators duelis sāksies piektdien Anaheimā.

Zīmīgi, ka pirmo reizi kopš 1970.gada Stenlija kausa izcīņai nav kvalificējies neviens Kanādas klubs - visi septiņi palika ārpus play-off. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi