Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Rīgas Dinamo izcīna pirmo uzvaru pār HK MVD

Gagarina kausa izcīņas otrās kārtas trešajā spēlē Rīgas Dinamo savā laukumā ar 3:1 pārspēja Oļega Znaroka trenēto HK MVD. Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir kļuvis 1-2. Ceturtā spēle otrdien pulksten 19.30 Arēnā Rīga.

Pirmajās minūtēs laukumā ritēja līdzvērtīga cīņa. Rīdziniekiem neizdevās izmantot skaitlisko pārsvaru, ko sestajā minūtē nopelnīja ceturtās maiņas uzbrucējs Roberts Bukarts. 11.minūtē noteikumi tika pārkāpti pret Dinamo uzbrucēju Marcelu Hosu. Viņam pašam radās labākā iespēja izcelties, taču HK MVD vārtsargs Maiks Gārnets glāba. Pēc neilga brīža, gan arī viņš nospēlēja neveiksmīgi, izmetot ripu no laukuma un rīdzinieki uz brīdi ieguva pat divu vīru pārsvaru.

Lai arī lielo pārsvaru izmantot neizdevās, piecatā pret četriem Dinamo bija veiksmīgi - pēc Ņiživija piespēles ripu viesu vārtos raidīja Krišjānis Rēdlihs. Jau nākamajā uzbrukumā viesi tikai ar noteikumu pārsvaru apturēja Lauri Dārziņu, taču, lai arī rīdzinieki jau pārliecinoši bija ieguvuši spēles iniciatīvu, pārsvaru dubultot neizdevās.

Pirmās trešdaļas beigās neveiksmīgu metienu izdarīja Jākabs Rēdlihs, ar nūju trāpot pa seju pretiniekam. Rezultātā Dinamo uz četrām minūtēm palika mazākumā un HK MVD perioda pēdējā minūtē to realizēja un panāca 1:1. Pēc trešdaļas beigām Marcels Hosa rupji nospēlēja pret viesu hokejistu, tāpēc otrā trešdaļa jāsāk mazākumā.

Otrās trešdaļas sākumā mazākumā labu iespēju gūt vārtus sev izkārtoja Lauris Dārziņš, taču Maiku Gārnetu pārspēt neizdevās. Rīdzinieki vēlreiz izturēja skaitlisko mazākuma trešdaļas vidū, turklāt Jānis Sprukts tā izskaņā pārtvēra pretinieka piespēli un tika apturēts ar pārkāpumu. Skaitlisko pārsvaru šoreiz izmantot neizdevās. Pēc tam vairākus bīstamus uzbrukumus izveidoja viesi, tomēr rezultatīvs bija viens no Dinamo pretuzbrukumiem. Mārtiņš Cipulis lielā ātrumā ielauzās pretinieku zonā un raidīja ripu vārtu augšējā stūrī. Tūdaļ pēc tam laba iespēja dubultot pārsvaru bija Martinam Karijam, taču viņam neizdevās pienācīgi trāpīt pa lidojošu ripu.

Trešdaļas beigām vēlreiz Dinamo nopelnīja muļķīgu noraidījumu. Šoreiz skaitliskā sastāva pārkāpums un izšķirošā trešdaļa jāsāk mazākumā.

Viesi laukumā atgriezās apņēmības pilni panākt izlīdzinājumu, taču Latvijas hokejisti aizsardzībā darbojās disciplinēti. Kā svaiga gaisa malks nāca iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā - aktīvi nospēlēja Roberts Bukarts un Gints Meija un pret pēdējo tika pārkāpti noteikumi. Pēc mazākuma izturēšanas HK MVD atsāka ofensīvu. Trešdaļas vidū neveiksmīgi pie apmales krita Rodrigo Laviņš un pretinieki nokļuva divatā pret Edgaru Masaļski, taču aizmeta garām tukšiem vārtiem. Vēl dažas epizodes vēlāk rupji savā zonā kļūdījās Aleksandrs Ņiživijs, taču Masaļskis glāba komandu.

52.minūtē Marcels Hosa nopelnīja divu minūšu sodu, bet Pāvels Trahanovs drīz vien atbildēja ar līdzīgu pārkāpumu. Hosa pēc soda izciešanas atgriezās laukumā un dažas sekundes pirms vairākuma beigām guva vārtus, panākot 3:1. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām viesi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju - to neizmantoja Mārtiņš Cipulis, kurš raidīja ripu garām tukšiem vārtiem. Par atlēkušo ripu aktīvi pacīnījās Jānis Sprukts un nopelnīja, ka pret viņu kārtējo reizi tika pārkāpti noteikumi. Skaitliskajā vairākumā spēlējot izdevās noturēt savus vārtus neieņemtus un cīņa beidzās ar rezultātu 3:1.

Par labākajiem spēlētājiem abās komandās tika nosaukti vārtsargi Edgars Masaļskis un Maiks Gārnets.

Pirmajās divās spēlēs Maskavas apgabalā Dinamo zaudēja ar 1:4 un 0:2.

Rīgas Dinamo Kontinentālās hokeja līgas regulāro turnīru pabeidza astotajā vietā, taču Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā negaidīti pārspēja rietumu zonas spēcīgāko komandu Sanktpēterburgas SKA. HK MVD izslēgšanas spēles sāka kā otrā spēcīgākā vienība un pirmajā kārtā pārliecinoši pārspēja Maskavas CSKA.

xxx

Gagarina kausa otrā kārta, trešā spēle

Rīgas Dinamo - HK MVD 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Vārti: 13:05 K.Rēdlihs (Petrovickis, Ņiživijs, vair.) 1:0, 19:25 Veļikovs (Mosaļovs, Cvetkovs, vair.) 1:1, 37:17 Cipulis (Sotnieks, Petrovickis) 2:1, 54:37 Hosa (Galviņš, vair.) 3:1.

Vārtos: Edgars Masaļskis - Maiks Gārnets

Sērijā līdz četrām uzvarām 1-2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi