Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Girgensona komandas biedrs ar Sabres noslēdz iespaidīgu ilgtermiņa līgumu

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo Sabres otrdien uz sešiem gadiem pagarināja līgumu ar talantīgo somu aizsargu Rasmusu Ristolainenu.

Vienošanās noslēgta uz sešām sezonām, kuru laikā šobrīd 21 gadu vecais aizsargs saņems 32,4 miljonus ASV dolāru (29,2 miljonus eiro).

Vidēji katrā no nākamajām sezonām Ristolainens saņems 5,4 miljonus dolāru (4,8 miljonus eiro). Viņš kļuvis par Sabres vislabāk apmaksāto aizsargu, kā arī par trešo labāko pelnītāju Bufalo komandā, jo lielākas algas ir tikai uzbrucējiem Raienam O'Reilijam un Kailam Okposo.

Ristolainens Sabres komandā debitēja 19 gadu vecumā un trīs sezonu laikā ir kļuvis par vienu no vadošajiem kluba aizsargiem.

Aizvadītajā sezonā viņš 82 spēlēs guva deviņus vārtus un atdeva 32 rezultatīvas piespēles, bet NHL karjerā ir aizvadījis 194 spēles, izceļoties ar 19 precīziem metieniem un 46 rezultatīvām piespēlēm, taču lietderības rādītājs viņam ir -68.

Zīmīgi, ka aizvadītajā sezonā Ristolainens vidēji mačā nospēlēja 25 minūtes un 16 sekundes, kas bija desmitais ilgākais laiks starp visiem līgas laukuma spēlētājiem.

Septembrī Ristolainens Somijas izlases rindās piedalījās Pasaules kausa izcīņā, taču somi zaudēja visās trīs spēlēs un izslēgšanas cīņās netika.

IeprIkšējais trīs gadu līgums Ristolainenam beidzās vasarā, kad viņš kļuva par ierobežoti brīvo aģentu. Lai gan jaunu vienošanos izdevās parakstīt tikai dienu pirms kārtējās NHL sezonas sākuma, Ristolainens tāpat trenējās kopā ar Sabres spēlētājiem.

Savu ceturto NHL sezonu Sabres rindās sāks Girgensons, kurš ar komandu septembrī noslēdza līgumu uz gadu. Arī Girgensonam beidzās iepriekšējais trīs gadu līgums. Viņam sākotnēji tika piedāvāts jauns kvalifikācijas līgums, no kura uzbrucējs atteicās, taču pēc tam viņš parakstīja vienošanos uz gadu par 1,15 miljoniem dolāru (1,02 miljonus eiro).

NHL sezona sāksies trešdien, bet Sabres pirmo spēli aizvadīs ceturtdien mājās pret Monreālas Canadiens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi