Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Girgensona pārstāvētā Sabres viesos nomētā Pitsburgu, bet atkal zaudē

Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres komanda, kas veica lielāko metienu skaitu kopš 2007.gada. Citā spēlē laukumā neizgāja latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Aizvadītajā mačā Sabres ar 3:4 (2:2, 0:2, 1:0) izbraukumā piekāpās Pitsburgas Penguins spēlētājiem. Pēc pirmajiem diviem periodiem viesi zaudēja ar rezultātu 2:4, bet pēdējās 20 minūtēs "nomētāja" pretiniekus ar 24:4. Tomēr šajā laikā izdevās gūt tikai vienus vārtus, divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām izceļoties Metam Molsonam, kurš pielaboja Raiena O'Reilija metienu.

Kopā spēlē Sabres izpildīja 53 metienus, kas bija lielākais skaits kopš 2007.gada oktobra.

Ja Penguins komandas superzvaigzne Sidnijs Krosbijs līdz šim šosezon bija nopelnījis tikai trīs rezultativitātes punktus, kas turklāt bija gūti vienā mačā, šoreiz viņš jau pirmajās astoņās minūtēs tika pie divām rezultatīvām piespēlēm, kas gan arī palika vienīgie viņa punkti. Ja pirmajā reizē Penguins iegūto 2:0 vadību Sabres atspēlēja jau pirmajā trešdaļā, otrajā trešdaļā, kad mājinieki panāca 4:2, vienai no līgas pastarītēm atspēlēties vairs neizdevās.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 32 sekundes, kā laikā izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, veica trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un uzvarēja astoņos no 13 iemetieniem, kuros piedalījās. Spēli latvietis noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon Latvijas uzbrucējs desmit aizvadītajās spēles guvis tikai vienus vārtus.

"Mums bija vairākas labas iespējas, tomēr viņu aizsargi noturēja ripu prom no vārtiem," izteicās Sabres galvenais treneris Dens Bailsma, kuram šī bija īpaša spēle, jo ar Penguins viņš 2009.gadā kļuva par Stenlija kausa ieguvēju.

Penguins guva sesto uzvaru pēdējās septiņās spēlēs, kas seko pēc trim zaudējumiem sezonas pirmajos trijos mačos, bet Sabres šosezon joprojām nav spējuši uzvarēt divos mačos pēc kārtas. Nākamajās spēlēs Sabres piektdien uzņems Filadelfijas Flyers hokejistus, kurus nupat viesos uzveica papildlaikā ar 4:3.

Citā mačā Tampabejas Lightning vienība, uz kuras rezervistu soliņa bija arī Gudļevskis, savā laukumā ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piekāpās Kolorādo Avalanche komandai.

Pēdējās trijās spēlēs pagājušās sezonas Stenlija kausa fināliste Lightning piedzīvojusi trīs zaudējumus (vienu pagarinājumā), turklāt šajā laikā spējusi gūt tikai vienus vārtus.

Tampabejas komandas pamatvārtsargs Bens Bišops šoreiz atvairīja 24 pretinieku raidījumus. Viņš šosezon stājies vārtos desmit no 11 aizvadītajām spēlēm.

Kā zināms, trešdien fārmkluba sastāvā laukumā pēc veselības problēmu izārstēšanas atgriezās potenciālais Bišopa rezervists Andrejs Vasiļevskis, kurš, iespējams, jau sestdien varētu tikt pieteikts nākamajam Lightning mačam, kurā tā uzņems Bostonas Bruins.

Jau vēstīts, ka 23 gadus vecais Gudļevskis pagājušās nedēļas piektdienā tika izsaukts no Tampabejas vienības fārmkluba Sirakjūsas Crunch, kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL), bet jau sestdien nodemonstrēja lielisku sniegumu savā NHL atgriešanās mačā, kad Lightning viesos ar 0:1 pagarinājumā piekāpās Čikāgas Blackwahks vienībai. Gudļevskis šajā mačā atvairīja 31 no 32 pretinieku komandas mestajām ripām, par ko viņam piešķīra mača trešās zvaigznes godu.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā pašlaik Lightning ar 12 punktiem 11 mačos ieņem otro vietu, bet Sabres komanda ar sešiem punktiem desmit cīņās atrodas priekšpēdējā, septītajā, pozīcijā. Savukārt Austrumu konferencē šīm vienībām ir attiecīgi sestā un 14.vieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi