Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Girgensonam vārti un izšķirošais bullītis, Bufalo Sabres svin uzvaru

 Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons otrdien guva vienīgos vārtus un realizēja izšķirošo pēcspēles metienu, nodrošinot Bufalo "Sabres" vienībai panākumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē."Sabres" savā laukumā ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pieveica Otavas "Senators" komandu.

Girgensons šoreiz laukumā pavadīja 17 minūtes un 31 sekundi, veica vienu metienu pa vārtiem, izdarīja trīs spēka paņēmienus, kā arī ar pirmo piegājienu karjerā realizēja pēcspēles metienu, kas atnesa Bufalo vienībai uzvaru. Tāpat latvieša kontā neitrāls lietderības koeficients, turklāt viņš tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.Pirmie mača rezultātu atklāja "Senators" hokejisti, jo vārtus cīņas septītajā minūtē guva Milans Mihaleks. Viesi vadībā noturējās līdz pat otrā perioda izskaņai, kad pēc komandas biedra vācieša Kristiana Ērhofa raidījuma atlēkušo ripu vārtos trieca tieši Girgensons, panākot izlīdzinājumu. Pamatlaika turpinājumā nevienai no komandām vairs neizdevās gūt vārtus, un vārtsargi palika nepārspēti arī papildlaikā, tāpēc uzvarētājs šajā duelī bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā.Pēcspēles metienos ilgu laiku nevienai no komandām pārsvaru iegūt neizdevās, bet Girgensons savu iespēju sagaidīja desmitajā sērijā, kad pirmo reizi NHL karjerā viņam tika uzticēts "bullītis", kas bija precīzs, bet atbildes gājienā Ēriks Kondra no "Senators" neguva vārtus, ļaujot pie uzvaras tikt "Sabres".Girgensons šo cīņu aizvadīja Bufalo vienības pirmajā uzbrucēju virknējumā.Latvietis šosezon 30 mačos guvis trīs vārtus un izpildījis septiņas rezultatīvas piespēles. Girgensona negatīvais lietderības koeficients -2 ir viens no labākajiem komandā.Šī ir "Sabres" septītā uzvara sezonā.



"Pēcspēles metienos piedalījās tik daudz hokejistu. Es biju viens no retajiem, kurš šodien vēl nebija metis, tāpēc ir patīkami jau savā pirmajā mēģinājumā ar "bullīti" nodrošināt komandai uzvaru," pēc cīņas atklāja Girgensons.

"Šķiet, ka viņš pierod pie NHL. Girgensons jūtas arvien komfortablāk, turklāt spēlē lieliski. Daži nedomā, ka viņam būtu veiklas rokas, taču realizētais pēcspēles metiens bija teicams," uzskata "Sabres" hokejists Tailers Enīss, kurš šajā mačā bija latvieša maiņas biedrs pirmajā virknējumā.

"Sabres" ar 16 punktiem 31 spēlē joprojām pārliecinoši ieņem ne tikai pēdējo, astoto, vietu Atlantijas divīzijā, bet ir arī vājākā vienība Austrumu konferencē un visā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi