Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Girgensons aktīvs atgriešanās mačā, Sabres kuriozi vārti un kārtējais zaudējums

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien pirmo reizi kopš 6.marta devās laukumā NHL regulārā čempionāta mačā, bet viņa pārstāvētie līgas pastarīši Bufalo Sabres savā laukumā ar 3:4 papildlaikā piekāpās Tampabejas Lightning. Tas komandai bija 11.zaudējums pēdējos 12 mačos.

Spēles 1.trešdaļas vidū Mets d'Agostīni un Koudijs Hodžsons īsā brīdī panāca 2:0 Sabres labā, otrajā epizodē ļoti aktīvi nocīnoties arī Girgensonam, tomēr Lightning pāris minūšu laikā atguva neizšķirtu uz tablo. Otrajā periodā vārti gūti netika, bet trešās trešdaļas 9.minūtē Sabres pēdējo reizi kuriozā veidā izvirzījās vadībā - Lightnting kapteinis Stīvens Stemkoss aizturētā soda laikā izdarīja neprecīzu piespēli, ripa pārslīdēja visām zonām un nokļuva tieši tukšajos Tampabejas vārtos. Nepilnas divas minūtes vēlāk Stemkoss ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Raienam Kalehenam panākt 3:3, bet papildlaikā tieši kapteinis nodrošināja Lightning uzvaru. Visā spēlē Stemkosam 2+1 un spožākās zvaigznes tituls.

Girgensons pirmajā mačā pēc savainojuma izārstēšanas uz ledus pabija 15 minūtes un piecas sekundes (2:28 mazākumā), izpildīja piecus metienus, tika pie lietderības koeficienta +1, diviem spēka paņēmieniem, kā arī uzvarēja piecos no 11 iemetieniem. Sezonā latvietim 62 mačos 20 (6+14) punkti un -4 lietderība, kas ir labākais koeficients starp Sabres pamatsastāva spēlētājiem.

Teda Nolana vadītā Bufalo komanda 74 mačos iekrājusi 49 punktus un guvusi tikai 142 vārtus, kas ir pārliecinoši vājākie rādītāji līgā. Nākamā spēle otrdien savā laukumā pret Ņūdžersijas Devils, pēc tam atlikuši vēl septiņi mači. Kā zināms, Nolans maijā pasaules čempionātā Minskā vadīs Latvijas hokeja izlasi, kuras sastāvā pēdējā pasaules čempionātā un Soču Olimpiādē spēlēja arī šobrīd 20 gadus vecais Girgensons.

Kuriozie Sabres trešie vārti


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi