Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Girgensons pārtrauc "sauso" sēriju, ar rezultatīvu piespēli sekmējot Sabres uzvaru

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons pēc deviņu spēļu pārtraukuma atkal tika pie rezultativitātes punkta Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā, ar piespēli partnerim palīdzot Bufalo Sabres komandai tikt pie uzvaras.

Sabres mājās ar 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) pārspēja Otavas Senators komandu.

Girgensons spēles sākumā asistēja Semam Reinhārtam, kad tas skaitliskajā vairākumā atklāja cīņas rezultātu. Viena spēlētāja pārsvaru laukuma saimniekiem nodrošināja tieši Girgensons, pret kuru noteikumus pārkāpa pieredzējušais aizsargs Dions Fanefs.

Latvijas hokejists šajā mača nospēlēja 15 minūtes un 51 sekundi, tostarp minūti un 11 sekundes vairākumā. Girgensons reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības rādītāju.

Iepriekšējo reizi Girgensons ar rezultativitāti izcēlās 26.februārī, kad arī nopelnīja punktu par piespēli, savukārt pēdējo reizi vārtus viņš guvis 25.janvārī, līdz ar to bez precīza metiena paliekot jau 20 mačos pēc kārtas.

Sabres spēles trešajā minūtē panākot vadību 1:0, pēc trīs ar pusi minūtēm ļāva Senators panākt izlīdzinājumu, jo vārtus guva Alekss Šiasons. Tomēr cīņas desmitajā minūtē Nikolā Delorjā atkal vadībā izvirzīja Sabres, bet otrā perioda vidū Zaks Bogosjans pārsvaru dubultoja.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Reinhārts, kurš šosezon ir guvis 20 vārtus, kas ir otrs labākais rādītājs komandā pēc Džeka Aikela, kam ir par diviem precīziem metieniem vairāk.

Girgensons šosezon 61 spēlē guvis piecus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -2. Pērn, kad "Sabres" komandu trenēja Teds Nolans, latviešu uzbrucējs 61 spēlē guva 15 vārtus un tikpat reižu asistēja, savukārt savā NHL debijas sezonā Girgensons 70 mačos izcēlās ar astoņiem precīziem raidījumiem un 14 piespēlēm.

Sabres joprojām spēlē ļoti nestabili, jo martā deviņos aizvadītos mačos ir izcīnītas četras uzvaras. Turnīra tabulā Bufalo komanda ar 72 spēlēs izcīnītiem 68 punktiem ieņem septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijā, bet Austrumu konferencē atrodas 14.pozīcijā. Savukārt Senators 72 spēlēs ir tikuši pie 74 punktiem, kas viņus Austrumu konferencē ierindo divas pozīcijas augstāk par Sabres.

Visas līgas līdere ar 107 punktiem ir Vašingtonas Capitals, kas pagaidām kā vienīgā ir nodrošinājusi tiesības spēlēt Stenlija kausa izcīņā.

Nākamās divas spēles Sabres aizvadīs viesos - sestdien pret Toronto Maple Leafs un otrdien pret Karolīnas Hurricanes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi