Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Hokeja eksperti: Dinamo zaudējuma iemesls ir vārtsargi

Rīgas Dinamo zaudējuma iemesls KHL Gagarina kausa izcīņas 1.kārtas sērijā pret Ņižņijnovgorodas Torpedo galvenokārt ir vārtsargu nepārliecinošā spēle, uzskata laikraksta Diena aptaujātie hokeja treneri, eksperti un pazinēji. 

Gints Bisenieks, hokeja treneris un eksperts

Iznākums ir likumsakarīgs, lai gan komanda pēdējo spēli aizvadīja patiešām labi. Ar labāku vārtsargu būtu iespēja tikt tālāk – tas nu bija acīmredzams. Šajā ziņā man īsti nebija saprotama šāssezonas sastāva komplektācija. Leģionāri pilnībā sevi neattaisnoja. Ja būtu lielāks akcents likts uz pašmāju jaunajiem spēlētājiem, palikti naudiņa, lai iegādātos vienu labu vārtsargu. Tiesa, priekšējā līnijā arī bija problēmas. Pēdējā spēle to vēlreiz apstiprināja. Ja pirmā maiņa neiemet, tad arī nav kam pavilkt vezumu priekšējā līnijā. Grūti teikt, ka attīstītos notikumi, ja Holts nebūtu ielaidis to  vienu ripu. Vajadzēja gan visu sēriju spēlēt stabilāk.

Andrejs Maticins, bijušais Latvijas U-20 izlases treneris 

Veiksme šoreiz nebija Rīgas Dinamo sabiedrotā. Vienīgā iemestā ripa bija kuriozs starpgadījums, nevis loģisks iznākums. Vārtsargu Holtu īpaši negribas vainot, taču, ja būsim objektīvi, lielā mērā pēdējā posteņa sniegums arī izšķīra sērijas iznākumu. Torpedo vārtsargs Vitālijs Kovaļs tomēr apspēlēja Dinamo. Ja runājam konkrētāk par pēdējo spēli, man nebija saprotams, kāpēc izšķirošajā brīdī laukumā netika sūtīts Sandis Ozoliņš. Tik pieredzējušam speciālistam kā Pekam Rautakallio bija jāsaprot, kurš konkrētajā brīdi var nospēlēt līdera lomu. Nedomāju, ka Sandis būtu nospēlējis tik primitīvi kā Krišjānis Rēdlihs, kas meta pie pirmās izdevības un trāpīja guļošajam pretinieku spēlētājam. Tajā brīdī pēdējā intriga tika noslāpēta.

Guntis Skrastiņš, aktieris un hokeja līdzjutējs

Komanda izdarīja gandrīz visu ko spēja, bet bez stabila pirmā vārtsarga sēriju nevart uzvarēt. Pirms Gagarina kausa izcīņas viens no Dinamo vadītājiem izteicās, ka par vārtsarga līniju esot vislielākā drošība. Jau tobrīd biju pilnīgi pretējās domās. Žēl, ko lai vēl saka. Holts jau nav slikts čalis, bet būtu labāk ar savu ģitāru piestrādājis SWH radio. Vispār jau Sprukts labi pateica, ka ne jau viņi uzvarēja, bet mēs zaudējām. Viens no maniem kolēģiem par Rautakallio izteicās, ka viņš arī kā ūpis stāv uz rezervistu soliņa. Esmu pārliecināts, ka Gagarina kausa finālā Oļegs Znaroks spēlēs pret savu bijušo pilsētu Čeļabinsku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi