Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Hokeja fanu interese par braucieniem uz PČ atgriežas 10 gadu senā līmenī

Hokeja fanu interese uz pasaules čempionātu (PČ) doties tūrisma aģentūru organizētos braucienos ir atgriezusies līmenī, kāds bija 10 gadu senā pagātnē, kad Latvijas valstsvienība spēlēja Norvēģijā.

Šogad aprīlī uz pasaules čempionātu Šveicē dosies tikai viens tūrisma aģentūras "Impro" organizēts līdzjutēju autobuss. Tikpat liela atsaucība bija arī braukšanai uz 1999. gada pasaules čempionātu Norvēģijā, aģentūrai BNS piektdien pastāstīja "Impro" ceļojumu konsultante Inese Krūmiņa.

Kopš 1999. gada "Impro" ir organizējusi hokeja ceļotāju grupas uz katru nākamo pasaules čempionātu, bet tieši šogad interese ir krasi samazinājusies. Pirms gada uz pasaules čempionātu Kanādā "Impro" nosūtīja četras līdzjutēju grupas, bet divus gadus iepriekš uz labāko hokeja valstsvienību cīņām Maskavā devās pat 10 fanu grupas.

Sarukušo hokeja ceļotāju skaitu Krūmiņa skaidroja ar diviem apstākļiem - ekonomikas lejupslīdes izraisīto krīzi un Rīgas "Dinamo" parādīšanos. Kopš Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā spēlē Rīgas "Dinamo", Latvijā vairs nav kvalitatīva hokeja deficīta, tādēļ uz pasaules čempionātiem vairs nebrauc tie, kam iepriekš pašu mājās pietrūka augsta līmeņa spēļu, atzina Krūmiņa.

Būtisku iespaidu atstājusi arī sarukusī fanu rocība, jo skaitīts tiekot katrs santīms un taupības labad lielākā daļa individuālo ceļotāju uz Šveici došoties ar personisko autotransportu cauri Polijai, klāstīja Krūmiņa. Turklāt PČ spēļu skatīšanās klātienē izmaksā ļoti dārgi - viszemākās kategorijas dienas biļeti uz divām spēlēm, no kurām tikai viena būs ar Latvijas līdzdalību, iepriekšpārdošanā nav iespējams iegādāties lētāk par 79 Šveices frankiem (37 latiem). Priekšsacīkšu grupā Latvijai jāaizvada trīs spēles.

Krūmiņa gan pieļāva, ka aktīvāki būs pēdējā brīža individuālie ceļotāji, jo arvien izteiktāka kļūstot tendence mēnesi pirms pasākuma sākuma tikai sākt domāt par iespēju doties ceļā. Pavasarī hokeja ceļotāju interese nedaudz palielinājusies pēc lielā klusuma janvārī un februārī.

Ieskaitot visus organizētos un individuālos fanus, Šveicē Latvijai varētu būt līdz diviem tūkstošiem atbalstītāju, prognozēja Krūmiņa. Vienu autobusu, ar ko nokļūt čempionāta norises vietā, aktīvākajiem un ilggadējiem līdzjutējiem nodrošinās arī Latvijas Hokeja federācija. Pēc sporta draugu kopas "Namejs" un Latvijas Fanu organizācijas aprēķiniem, uz Berni varētu doties tūkstotis Latvijas izlases fanu. Uz 2001. gada pasaules čempionātu Vācijā no Latvijas aizbrauca aptuveni 8000 līdzjutēju.

Latvijas hokejistiem pasaules čempionāts sāksies 25. aprīlī ar spēli pret ASV izlasi. Pēc tam 27. aprīlī jāspēlē pret Zviedriju, bet 29. aprīlī - pret Austriju. Ja grupā izdosies izcīnīt vismaz 3. vietu, Latvijas hokejisti turpinās spēlēt otrajā grupu turnīru kārtā. Pretējā gadījumā komandai būs jācīnās par vietas saglabāšanu spēcīgāko hokeja valstu vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi