Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Hokeja izlase pirms PČ: Gaidāmo saraksts sarūk, Girgensons gatavs palīdzēt

Jautājuma zīmes joprojām ir iepretim dažiem Ziemeļamerikā spēlējošajiem izlases kandidātiem, tomēr treneru salipinātajos maiņu virknējumos komandas kodolu jau var saskatīt. Latvijas hokeja valstsvienība kopš 21. marta turpina gatavoties maijā paredzētajam pasaules čempionātam Maskavā. Pārbaudes spēļu cikls sāksies 7. aprīlī Olborgā ar spēli viesos pret Dāniju.

Uz ledus trenējas arī potenciālais uzbrukuma līderis Kaspars Daugaviņš, Čehijā vārtu garšu atguvušais Roberts Bukarts, un priekšējā līnijā papildinājums no Eiropas, iespējams, vairāk nav gaidāms. Nākamās nedēļas sākumā no Ziemeļamerikas junioru līgas gaida ierodamies Rodrigo Ābolu un Rihardu Bukartu. Labā ziņa ir tā, ka savu nostāju nav mainījis NHL klubā Bufalo Sabres spēlējošais Zemgus Girgensons. "Ja vien nebūs kādi īpaši sarežģījumi, viņš ir gatavs braukt un spēlēt pasaules čempionātā," Dienai apstiprināja hokejista tēvs Aldis Girgensons. Jau zināms, ka Sabres n espēlēs Stenlija kausa izcīņā. Pēdējā sezonas spēle Girgensonam ir paredzēta 9. aprīlī. "Saprotams, ka viņam vēl būs kārtojamas sadzīviska rakstura lietas, tāpēc Zemgus aizkavēsies Amerikā, bet aprīļa otrajā pusē viņam vajadzētu būt Rīgā."

Spēlēt izlasē vēlas arī NHL kluba Tampabejas Lightning sistēmā esošais vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš sezonu aizvada AHL komandā Sirakjūzas Crunch. Gudļevska gadījumā svarīga būs kluba vadītāju nostāja. Kristers prasīs atļauju braukt uz pasaules čempionātu, taču viņa atlaišana būs maz ticama līdz brīdim, kamēr sezona nebūs beigusies Crunch un Lightning. AHL šosezon spēlē arī uzbrucējs Ronalds Ķēniņš. Šis ir līguma pēdējais gads Ķēniņam, un hokejista aģents iebilst pret Ronalda spēlēšanu PČ Maskavā. Galīgā atbilde vēl nav saņemta.

Pirmo sezonu AHL aizvada uzbrucējs Ņikita Jevpalovs, kuram ir jaunā spēlētāja līgums ar NHL klubu Sanhosē Sharks. Jevpalova klubam aizsūtot pieprasījumu un viņu atlaižot uz izlasi, pēc NHL noteikumiem spēlētājam esot jāgarantē spēlēšana pasaules čempionātā. 

Visu rakstu lasiet piektdienas, 1.aprīļa, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Latvijas izlases pārbaudes spēles
7.IV 20.30 ar Dāniju (Olborgā)
9.IV 16.00 ar Dāniju (Odensē)
14.IV 19.30 ar Baltkrieviju (Arēnā Rīga)
15.IV 19.30 ar Baltkrieviju (Arēnā Rīga)
22.IV 19.30 ar Vāciju (Arēnā Rīga)
23.IV 17.00 ar Vāciju (Arēnā Rīga)
29.IV 20.45 ar Šveici (Ženēvā)
30.IV 18.45 ar Šveici (Neišatelē)
(Latvijas laiks)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi