Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Hokeja izlasei jāsargās no ungāru pretuzbrukumiem

Kalendārs ir parocīgs, jo pirmajā dienā būs iespēja pavērot Itālijas un Ukrainas komandu spēli, izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks visas komandas uzskata par nopietniem pretiniekiem, tomēr cīņu par olimpisko ceļazīmi labprātāk sāk ar Ungāriju. Pirmsolimpiskais kvalifikācijas turnīrs Arēnā Rīga ceturtdien: 15.

00 Itālija — Ukraina un 19.00 Latvija — Ungārija. Par pirmajiem pretiniekiem ungāriem treneru korpusam ir visai skopa informācija. "Spēļu ierakstu mums nav, tikai detalizēta informācija par spēlētājiem. Nezinu, vai vienas spēles ieraksts mums arī daudz palīdzētu, jo spēles mēdz būt stipri atšķirīgas. Galvenais, lai spēlētāji izpildītu treneru norādījumus un uzmanītos no ungāru pretuzbrukumiem."

Pēc Harija Vītoliņa teiktā, spēlei skaitliskā vairākumā esot gatavi visi četri uzbrucēju trijnieki. "Tikai situācijām pieci pret trīs ir sagatavotas divas vairākuma brigādes. Nav mums izlasē pirmās, otrās, trešās un ceturtās maiņas. Skatīsimies pēc situācijas, kurā spēlē kādu virknējumu pirmo sūtīt laukumā. Piemēram, MVD klubā pret CSKA spēli sākām ar diviem ātriem uzbrucējiem un jau pirmajā maiņā guvām vārtus. Pret ungāriem pirmais laukumā varētu doties Sprukta trijnieks, lai uz pretiniekiem no pirmās minūtes izdarītu spiedienu."

Ungārijas izlase uz Rīgu atvedusi sastāvu, kas pavasarī Saporo pēc 4:2 uzvaras pār Ukrainu izcīnīja ceļazīmi uz augstāko grupu. Mainījušies tikai trīs spēlētāji. No optimālā sastāva trūkst vienīgi otrās maiņas uzbrucēja Imres Peterdi. Ungāru cerība ir vārtsargs Levente Šupers (28) ar trīs gadu pieredzi AHL.

Aizsardzība ir viduvēja, taču uzbrukumā var pārsteigt pirmās maiņas saikne Kristians Palkovičs — Gābors Očkaņi un otrās maiņas uzbrucēji Balāžs Ladāņi un Zviedrijas klubā Brynas spēlējošais Janošs Vašs. Ungāri gan īsti neticot, ka var dabūt olimpisko biļeti. Svarīgāk esot pavasarī nosargāt vietu pasaules čempionāta elitē. Latvijas izlase ar ungāriem spēlējusi tikai divas reizes — 1996.gada pasaules B grupas čempionātā Eindhovenā (10:2) un 2003.gadā Eiropas Izaicinājuma turnīrā Minskā (3:2).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi