Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Hokeja izlases kandidātu sarakstā nav divu disidentu

Ar garu kandidātu sarakstu gatavošanos 13 pasaules čempionātam hokeja elitē sāks Latvijas izlase. "Četri vārtsargi, 15 aizsargi un sešas ar pusi uzbrucēju maiņas," uz plašo izvēli norāda izlases menedžeris Māris Baldonieks. Pirmais treniņš uz ledus notiks 27.martā Piņķos.

Desmit dienas atvilkuši elpu pēc saspringtās KHL sezonas, kopš 14.marta izlases kandidāti no Rīgas Dinamo krāj spēkus Piņķu atlētikas zālē. Dinamiešiem ir pievienojies arī pirmais "ārzemnieks" - sezonu Vācijas hokeja līgas (DEL) klubā Duisburg Fuchse beigušais vārtsargs Edgars Masaļskis.

Paredzams, ka 27.martā izlases galvenā trenera Oļega Znaroka rīcībā būs visi Eiropā spēlējošie kandidāti, izņemot "vāciešus" Arvīdu Reķi un Herbertu Vasiļjevu.

"Jau no pirmās dienas varēs sākties pilnvērtīgs darbs," Baldonieks ir gandarīts.

Uz treniņiem uzaicināti juniori Roberts Bukarts un Ronalds Cinks, kuru izredzes braukt uz Šveici ir gaužām teorētiskas. Toties nav Zviedrijas elites līgā spēlējošā aizsarga Atvara Tribuncova un uzbrucēja Kaspara Saulieša, kurš sezonas vidū no Žlobinas Metallurg tika izsaukts uz KHL klubu Minskas Dinamo.

Pagājušajā pavasarī pēc nesaskaņām ar treneriem Tribuncovs aizbrauca no izlases bāzes Mežaparkā. Saulietis decembrī pārbaudes turnīrā Gomeļā treniņā sastrīdējās ar Znaroku un bija spiests atgriezties Minskā.

Pirmo reizi pavasarī uz pārbaudes spēlēm izlasei nebūs jāizbrauc ārpus Latvijas.

"Var gan sanākt, ka pēc gada spēlēsim tikai izbraukumā. Tāda ir prakse - vienu gadu pretiniekus uzņemam mēs, bet nākamajā gadā jādodas atbildes vizītē. Nedaudz uztrauc tas, ka ar Slovākiju otrā spēle būs 17.?aprīlī, bet pirmā spēle pasaules čempionātā - 25.aprīlī ar ASV. Sanāks pagara pauze," komentē M.Baldonieks.

Treneri ir atteikušies no komandas dzīvošanas bāzē. Tikai pirms spēlēm visi sapulcēsies Mežaparkā. Treniņi notiks Piņķos.

Pasaules čempionātā Latvija grupā spēlēs ar ASV, Zviedriju un Austriju.

(papildināta ar izlases kandidātu sarakstu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

aa

Latvijas izlases pārbaudes spēles

3.IV 19.00 ar Vāciju
4.IV 17.00 ar Vāciju
10.IV 17.00 ar Franciju
11.IV 17.00 ar Franciju
16.IV 19.00 ar Slovākiju
17.IV 19.00 ar Slovākiju

Latvijas izlases kandidātu saraksts:

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Sergejs Naumovs, Ervīns Muštukovs, Dmitrijs Žabotinskis;

Aizsargi: Aleksandrs Jerofejevs, Georgijs Pujacs, Oļegs Sorokins, Arvīds Reķis, Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Rodrigo Laviņš, Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons, Agris Saviels, Oskars Cibuļskis, Kārlis Skrastiņš, Artūrs Kulda, Oskars Bārtulis;

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Herberts Vasiļjevs, Aigars Cipruss, Aleksandrs Ņiživijs, Mārtiņš Karsums, Jānis Sprukts, Ģirts Ankipāns, Guntis Džeriņš, Andris Džeriņš, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis, Juris Štāls, Armands Bērziņš, Raitis Ivanāns, Aleksandrs Macijevskis, Viktors Bļinovs, Gints Meija, Ronalds Cinks, Elvis Želubovskis, Edijs Brahmanis, Sergejs Pečura, Roberts Jekimovs, Roberts Bukarts, Kaspars Daugaviņš.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi