Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Hokeja līdzjutējiem izdevība izmēģināt unikālu hokeja statistikas rīku

Hokeja līdzjutēji no ceturtdienas bez maksas var izmantot jaunu, unikālu, līdz šim nebijušu hokeja statistikas rīku, kas ir jauns projekts un tapis Latvijas informācijas tehnoloģiju uzņēmuma ''DATA PRO'', kompānijas ''QlikTech'', tūrisma aģentūras ''TravelArt'' un portāla www.hokejs2010.lv sadarbībā.

Rīks, kas atrodams portālā www.hokejs2010.lv, ļauj uzskatāmi un ērti dažu sekunžu laikā atrast hokeja valstsvienību savstarpējo spēļu rezultātus pasaules čempionātos, atrast pēdējās desmitgades veiksmīgākos spēlētājus, vārtsargus, komandas pēc dažnedažādām nominācijām, atrast rupjākos, smagākos, augumā raženākos spēlētājus, atklāt, vai pastāv sakarība starp spēlētāju augumu, vecumu un komandas sniegumu.

Eksperti to izveidojuši ar datu analīzes programmatūru, izmantojot Latvijas Hokeja federācijas apkopoto statistiku un Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) publiski pieejamos datus.

''Domājot par to, kā uzskatāmi parādīt datu analīzes iespējas visiem saprotamā veidā, ne tikai šauram finanšu un citu biznesa nozaru speciālistu lokam, mēs meklējam kādus visiem pieejamus, cilvēcīgi interesantus un sabiedrībai aktuālus datus,'' pastāstīja ''DATA PRO'' valdes loceklis Māris Liepiņš. ''Jūs šodien varat novērtēt. Un šī darba rezultāts ir pieejams un interesants arī hokeja līdzjutējiem ārpus Latvijas.''

''Galvenais šī projekta mērķis bija ļaut katram interesentam ielūkoties maģiskās statistikas aizkulisēs. Šī mērķa sasniegšanai tika apvienota funkcionalitāte, vienkāršība un vizuālā elegance. Novēlu izbaudīt visas šī rīka iespējas, un esmu pārliecināts, ka katrs spēs uzzināt ko līdz šim nezināmu,'' sacīja ''DATA PRO'' datu analīzes eksperts Ilgmārs Dakulis.

Dati būs noderīgi arī profesionāļiem. ''Jebkura profesionāli izstrādāta statistikas sistēma ir ļoti labs palīgs gan treneriem, gan kluba menedžmentam, jo, analizējot statistikas rādījumus, iespējams iegūt informāciju, kuru ne vienmēr iespējams pamanīt laukumā,'' uzskata Rīgas ''Dinamo'' ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

''Iepazīstoties ar ''DATA PRO'' izstrādāto statistikas sistēmu, jāteic, ka tajā iespējams iegūt ļoti plašu informāciju dažādos šķērsgriezumos, kas var būt noderīgs analītiskais materiāls un ļauj šo sistēmu izmantot, gan analizējot savas komandas spēlētāju sniegumu, gan arī iepazīstoties ar pretinieku varējumu.''

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi