Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Hokejisti sāk gatavošanos pasaules čempionātam; Kuldam nopietnas veselības likstas

Latvijas hokeja izlase pirmdien uzsāka gatavošanos maijā Čehijā gaidāmajam pasaules čempionātam, pirmo treniņu aizvadot 23 hokejistu sastāvā.Kā aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs, komanda gatavošanos sākusi trīs vārtsargu, deviņu aizsargu un 11 uzbrucēju sastāvā.Šobrīd vairākiem izlases līderiem pēc sezonas beigām ir iedotas brīvdienas, taču jau tuvākajā laikā viņi varētu papildināt valstsvienības rindas, tostarp arī vārtsargs Elvis Merzļikins, kuram nupat noslēgusies sezona Šveicē.

Savukārt ar otrdienu valstsvienības treniņiem pievienosies Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Latvijas komandas Rīga uzbrucēji Rodrigo Ābols un Kirils Galoha, kuri pirmdien kārtoja eksāmenu vidusskolā, vēsta klubs.

"Spēlētāju sastāvs, kas piedalīsies treniņos, būs atkarīgs no tā, kā katram hokejistam veiksies klubos. Pēc tam jau treneris izvērtēs, kuru no spēlētājiem paturēt," piebilda Gorbunovs.

Tikmēr izlases aizsargs Artūrs Kulda iedzīvojies veselības likstās, apstiprināja Gorbunovs.

Šobrīd Kulda, kurš pēdējās divas sezonas ir viens no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ufas Salavat Julajev vadošajiem aizsargiem, tiekot sūtīts uz izmeklēšanām pie ārstiem, bet par viņa veselības stāvokļa nopietnību pagaidām vēl nav lielas skaidrības. Līdz ar to Gorbunovs atturējās komentēt, vai varētu būt apdraudēta aizsarga spēlēšana Čehijā gaidāmajā pasaules čempionātā, jo par to vēl neesot skaidrība.

Tikmēr portāls Sportacentrs.com, atsaucoties uz valstsvienības galvenā trenera Aleksandra Beļavska teikto, vēsta, ka šo veselības problēmu dēļ varētu būt apdraudēta pat Kuldas turpmākā hokejista karjera.

"Mēģināsim tikt skaidrībā. Šosezon viņš spēlējis daudz, nereti arī ar savainojumiem. Šosezon viņš spēlēja daudz, nereti ar savainojumiem. Tagad tas viss ir sakrājies, un nepieciešama rūpīga izmeklēšana," izcēla Gorbunovs.

LHF pārstāvis atklāja, ka Kulda bija ieradies pirmdien vērot izlases pirmo treniņu, turklāt paudis vēlēšanos pievienoties valstsvienībai. Gorbunovs norādīja, ka aizsargs izlasei pievienosies, ja ar veselību viņam viss būs kārtībā.

Kuldam sezona noslēdzās 6.martā, kad viņa pārstāvētā Ufas komanda nespēja pārvarēt Gagarina kausa pirmo kārtu. Kulda šosezon piedalījās 50 spēlēs, ieskaitot visos piecos mačos izslēgšanas turnīrā.

Līdz pirmajām pārbaudes spēlēm Latvijas hokeja izlase aizvadīs treniņus Volvo ledus hallē.

Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā Latvija sākotnēji divreiz izbraukumā spēkosies ar Baltkrieviju, cīņām risinoties 2. un 4.aprīlī. Turpinājumā 9. un 10.aprīlī Arēnā Rīga tiks uzņemta Francijas izlase, bet 17. un 18.aprīlī izbraukumā aizvadītas cīņas ar Norvēģiju.

Savukārt 24. un 25.aprīlī Arēnā Rīga gaidāmās pārbaudes spēles ar Slovākijas izlasi.

Paredzams, ka Latvijas izlases galvenajam trenerim Aleksandram Beļavskim palīdzēs Kārlis Zirnis, bet vēl viens palīgs nāks no Ziemeļamerikas, tomēr viņa vārds pagaidām netiek atklāts.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pirmajā treniņā, uzsākot gatavošanos pasaules čempionātam:

vārtsargi - Jānis Kalniņš (Dunaūjvārošas Acelbikak, Ungārija), Mareks Egils Mitens, Nils Grīnfogels (abi - Rīga);

aizsargi - Kristaps Zīle, Kārlis Čukste, Edmunds Augstkalns (visi - Rīga), Kristers Freibergs (Hamburgas SV, Vācija), Kristaps Bazevičs (Pori Assat, Somija), Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis (visi - Rīgas Dinamo), Renārs Demiters (Astana, Kazahstāna);

uzbrucēji - Toms Andersons (Thurgau, Šveice), Nikolajs Jeļisejevs, Ričards Kondrāts (abi - Rīga), Kaspars Saulietis, Andris Džeriņš, Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Gints Meija (visi - Rīgas Dinamo), Edijs Brahmanis (Gomeļ, Baltkrievija), Roberts Jekimovs (Mitišču Atlant, Krievija), Koba Jass (Liberecas Bili Tygri, Čehija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi