Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Hosa, Novāks un Elisons nepaliks Rīgas Dinamo sastāvā

Nākamsezon Rīgas Dinamo komandas sastāvā būs augstākais četri jauni spēlētāji, taču izmaiņas būs atkarībā no budžeta iespējām. Jau šobrīd ir skaidrs, ka trīs no leģionāriem - Mets Elisons, Filips Novāks un Marsels Hosa - sastāvā nebūs, intervijā Dienai teica kluba prezidents Viesturs Koziols.

Uz jautājumu, vai komanda nākamsezon atstās sastāvā esošos leģionārus, Koziols teica: "Visus nē. Izslēgšanas spēles pierādīja, ka daži sevi nav attaisnojuši. Neslēpšu — Elisonam pateicu, ka esmu ļoti neapmierināts. Tā komandas līderi nespēlē. (...) Izslēgšanas spēlēs jābūt pilnīgi citam hokejam. Nav pretenziju pret Hartiganu un Veskotu. Arī Pruseku. Veskots ļoti pārdzīvoja to dūrienu Maskavā. Pārējie leģionāri — lielas šaubas par viņiem. Viņu sastāvā nebūs."

Koziols arī asi kritizēja treneri Juliusu Šupleru. "man un Normundam Sējējam (komandas ģenerālmenedžeris) vispirms ir pretenzijas pret Šupleru — kā viņš vadīja playoff spēles. Elisons un Hosa spēlēja mazākumā, un tūlīt pēc tam vairākums, kaut arī viņi nevarēja pavilkt kājas. No malas taču bija redzams, ka trešdien pa laukumu lidoja Bērziņa maiņa. Saša Ņiživijs plēsās katrā epizodē, un arī Mārtiņš Cipulis centās izveidot bīstamas situācijas. Kāpēc nedeva iespēju spēlēt tiem, kuri cīnījās?"

"Sezonas laikā bija atsevišķas nianses, kas neapmierināja, taču galvenajos vilcienos viss bija kārtībā. Rīga-2000 laikos man patika, kā Šuplers motivēja spēlētājus. Tāpēc jo vairāk esmu pārsteigts par notikušo."

Tomēr komandas prezidents noraidīja variantu par jauna trenera meklēšanu. "Būtu muļķīgi meklēt jaunu treneri, kurš sevi ir parādījis."

Par tuvākajām rezervēm runājot, Koziols liek lielas cerības uz Pečuru un Cinku. "Nākamgad Pečura būs ļoti labs, arī Cinks. Nesaprotu, kāpēc Šuplers neļāva Cinkam Maskavā spēlēt. Tajās epizodēs, kurās viņš bija uz ledus, nebaidījās. Prasīju — tu zini, ka iestūmi apmalē NHL vīru (Daņilu Markovu). Atbildēja, ka viņam vienalga, kas pretī. Tā ir attieksme. Vēl ir Hartmanis, Straupe, Meija, vēl daži. Vienai komandai pietiek."

Atbildot uz jautājumu par Latvijas hokeja uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Jāņa Sprukta pievienošanos komandai, Koziols teica: "Runāsim ar abiem."

"Varam pasapņot par Kārli, taču jābūt ļoti daudzām ideālām apstākļu sakritībām. Ja parādās sponsors, ar kuru varētu samaksāt algu, ko Kārlis saņem Amerikā. Protams, tas būtu ieguvums visos posmos — sportiskajā, audzināšanas —, tribīnes būtu pilnākas."

Pilnu interviju lasiet piektdienas Dienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi