Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Iezīmējas Latvijas hokeja izlases sastāva kontūras

Puslīdz skaidri ieskicēti maiņu virknējumi uzbrukumā, briest smaga izšķiršanās par pirmā vārtsarga kandidatūru un nopietna konkurence aizsardzības līnijā - tādi ir pirmie secinājumi, vētījot Latvijas izlases sastāvu spēlēšanai 2009.gada pasaules čempionātā Bernē.

Edgara Masaļska pārliecinošais sniegums pirmajā spēlē pret Vāciju nedaudz nomierinājis trenerus, ka nomināli trešie un ceturtie numuri Dmitrijs Žabotinski un Ervīns Muštukovs (secībai šoreiz nav izšķirošas nozīmes) acīmredzot nebūs jāsūta nopietnās kaujās.

Galvenais jautājums - kurš būs pirmais numurs - Masaļskis vai sestdien 40 gadu slieksni pārkāpušais Sergejs Naumovs, - šķiet, būs aktuāls līdz pēdējam brīdim. "Par pirmo vārtsargu vēl nav skaidrības. Iespējams, Masaļskim vajadzēs dot vairāk spēļu prakses," Znaroks sliecas nopietnāk pārbaudīt Edgaru.

Aizsardzībā cirkšņa savainojums no kandidātu skaita faktiski svītrojis Jāni Andersonu. Izskatās, ka treneru rangā augstu nekotējas Agris Saviels. Par pārējiem ir liela neskaidrība.

No aizokeāna gaida ierodamies Kārli Skrastiņu un Oskaru Bārtuli. Tādējādi uz septiņām vai astoņām aizsargu vietām sanāk desmit treāli kandidāti - Skrastiņš, Bārtulis, Laviņš, Pujacs, Sorokins, K.Rēdlihs, Jerofejevs, J.Rēdlihs, Galviņš, Sotnieks.

Gan jau treneriem padomā ir optimālais aizsargu pāru salikums, tomēr katra no nākamajām pārbaudes spēlēm var mainīt rangu tabulu.

Uzbrukumā neskaidrību ir vismazāk. Divas maiņas (M.Rēdlihs - Bērziņš - Dārziņš, Cipulis - Vasiļjevs - Ņiživijs) var izjaukt tikai savainojumi. Ja no Amerikas atbrauks Jānis Sprukts, visticamāk, nemainīga paliks olimpiskās kvalifikācijas triecienmaiņa Ankipāns - Sprukts - Karsums.

Ceturtajā maiņā Aigaram Ciprusam pa malām tiek iespēlēti Guntis Džeriņš un Aleksejs Širokovs. Lai izjauktu šos trijniekus, kādam no kandidātiem jāsper plats solis uz priekšu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi