Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Ilggadējais NHL vārtsargs Vokouns nolēmis noslēgt karjeru

Ilggadējais Nacionālās hokeja līgas (NHL) vārtsargs Tomāšs Vokouns no Čehijas nolēmis likt punktu savai karjerai, informē čehu mediji.

"Esmu nolēmis likt savai karjerai punktu. Nav, ko gaidīt," sarunā ar Čehijas laikrakstu Sport izteicies 38 gadus vecais vārtsargs. "Tomēr, lūkojoties atpakaļ, manī nav nekādas nožēlas. Varu iet ar augsti paceltu galvu."

Pērnā gada rudenī hokejistam iegurnī diagnosticēja asins trombu, kura dēļ tika veikta operācija. Pēc tam Vokouns centās atgriezties NHL komandas Pitsburgas Penguins sastāvā, divus mačus aizvadot arī Amerikas Hokeja līgas (AHL) Vilksbāres/Skrentonas Penguins vienībā. Tiesa, pasaules spēcīgākajā hokeja līgā viņam tā arī atgriezties neizdevās, pēc tam viņš vairs nekur nespēlēja.

Savas karjeras laikā Vokouns pārstāvēja Monreālas Canadiens, Nešvilas Predators, Floridas Panthers, Vašingronas Capitals un Pitsburgas Penguins vienības. Kopumā čehs NHL aizvadīja 15 sezonas, 700 maču laikā tiekot pie 300 uzvarām, katrā no dueļiem caurmērā ielaižot 2,55 ripas un atvairot 91,7% pretinieku metienu. Tāpat čehs savas savas NHL karjeras laikā 51 reizi atstāja savus vārtus neieņemtus.

Vokouns 2005. un 2010.gadā kopā ar Čehijas valstsvienību triumfēja pasaules čempionātā, bet 2006.gadā viņš tika pie bronzas olimpiskajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi