Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Irbes bijušais treneris Moriss ģimenes apstākļu dēļ pametis Magņitogorskas Metallurg

Kanādiešu hokeja speciālists Pols Moriss, kura vadībā savulaik vairākas sezonas NHL aizvadīja leģendārais Latvijas vārtsargs Artūrs Irbe, ģimenes apstākļu dēļ vairs neturpinās darbu ar KHL klubu Magņitogorskas Metallurg, vēsta R Sport.

Moriss (46) Metallurg komandai pievienojās pirms aizvadītās sezonas, palīdzot Magņitogorskas klubam iekļūt izslēgšanas spēlēs. Komanda gan septiņās spēlēs jau 1.kārtā atzina Ufas Salavat Julaev pārākumu un sezonu noslēdza negaidīti ātri. Līdz janvāra sākumam, kad pēc lokauta atsākās NHL sezona, Magņitogorskā spēlēja tādas zvaigznes kā Jevgēņijs Malkins, Sergejs Gončars un Nikolajs Kuļjomins, savukārt par KHL regulārās sezonas rezultatīvāko hokejistu kļuva Sergejs Mozjakins.

"Moriss jau marta beigās atteicās turpināt darbu Magņitogorskā. Iemesls ir ģimenes apstākļi - bērns. Ģimene nevēlas, lai viņš strādātu Krievijā," atklājis kāds avots komandā. Uz vakanto galvenā trenera amatu jau esot vairāki kandidāti, tostarp Morisa līdzšinējais palīgs Iļja Vorobjovs un bijušais Krievijas izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs.

Aizvadītajā sezonā Moriss nopelnījis divus miljonus ASV dolāru (aptuveni 1,07 miljoni latu), kas viņu padarīja par vislabāk apmaksāto treneri KHL.

Kanādietis 1995.gadā kļuva par NHL vienības Hārtfordas Whalers (vēlāk pārtapa par Karolīnas Hurricanes) galveno treneri - tobrīd viņam bija tikai 28 gadi. Hārtfordā un vēlāk Karolīnā viņš strādāja līdz 2003./2004.gada sezonai, kad tika atlaists. Sekoja divas sezonas Toronto Maple Leafs vadībā, bet pēc tam Moriss atkārtoti uzņēmās Hurricanes trenēšanu - pēc četrām sezonām viņš 2011.gada 28.novembrī tika atlaists otro reizi.

Morisa vadībā Hurricanes sastāvā no 1998. līdz 2004.gadam spēlēja leģendārais latviešu vārtsargs Artūrs Irbe - 2002.gada pavasarī komanda ar Irbi vārtos aizcīnījās līdz pat Stenlija kausa finālam, kur piecās spēlēs atzina Detroitas Red Wings pārākumu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi