Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ivanāns spēlēs pret Slovēniju

Raitim Ivanānam par sitienu-dūrienu Latvijas un Kanādas spēles 49.minūtē nopelnītais noraidījums līdz spēles beigām neatstās paliekošas sekas. "Ivanāns pret Slovēniju spēlēs," uz Latvijas žurnālistus visvairāk interesējošo jautājumu izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks atbildēja apstiprinoši.

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) noteikumi paredz, ka spēle ir jāizlaiž tādā gadījumā, ja spēles protokolā iepretim noraidījumam ir ierakstītas 25 minūtes. Ja ir 5+20 minūtes un spēlētājs aiziet uz ģērbtuvēm, tad nākamā spēle nav jāizlaiž. Ivanānu līdz spēles beigām noraidīja par nūjas dūrienu pretiniekam. No malas gan izskatījās, ka izteikts dūriens nav. Izlases kapteinis Rodrigo Laviņš, kuram ir pirmā roka sarunai ar galvenajiem tiesnešiem, norādīja uz bezcerīgo situāciju. "Pirms čempionāta pēc direktorāta sēdes mums tika paziņots, ka pēc tiesnešu pieņemtajiem lēmumiem ar viņiem nevajadzētu diskutēt. Ar to viss arī tika pateikts."

Pēc spēles satiktais Latvijas tiesnesis Gints Zviedrītis no sava redzesloka skaidroja situācija. "Manuprāt, sitiena-dūriena gadījumā ir tikai divi varianti. Pirmais, par mēģinājumu pienākas 2+10 minūtes. Otrais, par izdarīšanu 25 minūtes un vienas spēles diskvalifikācija."

Pēc Oļega Znaroka teiktā pats Raitis Ivanāns notikušo esot ļoti pārdzīvojis. "Iegāju ģērbtuvē un viņa pirmais jautājums bija – vai man nākamā spēle būs jāizlaiž. Teicu, ka ne, un viņa noskaņojums acīmredzami uzlabojās."

Situācija gan bija visai bīstama. Kanādietis Raiens Geclafs, jau atrodoties uz noraidīto soliņa, veltīja asus vārdus Raitim. Vismaz tā varēja nolasīt no viņa lūpu kaktiņiem. Ja abi pēc tam būtu satikušies laukumā, kas to lai zina, kā viss vēl beigtos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi