Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ivanāns vienīgais no Latvijas izlases atrodams PČ statistikas sarakstu pirmajā vietā

Raitis Ivanāns ir vienīgais no Latvijas izlases, kas atrodas statistikas sarakstu pirmajā vietā pēc hokeja pasaules čempionāta (PČ) pirmajām divām kārtām, liecina organizatoru oficiālā informācija.Ivanāns ir savācis visvairāk soda minūšu - 27. Otrajā vietā esošajam amerikānim Kītam Balardam ir 14 soda minūtes.

Ar 65 soda minūtēm Latvija ir pārliecinoša līdere arī komandu vērtējumā, kur otro vietu ieņem Francija ar 48 soda minūtēm.Latvija, kas jau ir uzstādījusi antirekordu, jo nav guvusi vārtus jau trīs spēlēs pēc kārtas valstsvienību līmenī (pārbaudes spēlē pret Baltkrieviju un divās pirmajās spēlēs pasaules čempionātā) ir pēdējā vietā pēc metienu efektivitātes. 54 metieni ir desmitais lielākais skaits, taču to realizācija - nulle. Latvija tikai deviņas reizes spēlējusi skaitliskā vairākumā, kas ir vismazāk no visām komandām. Skaitliskajā mazākumā Latvija spēlējusi 14 reizes un ielaidusi 5 vārtus, kas ir otrs sliktākais rādītājs. Vēl sliktāki panākumi ir tikai Latvijas otrdienas pretiniecei Slovēnijai kas ielaidusi 5 vārtus 13 mazākumos. Vienīgā komanda, kas mazākumā nav zaudējusi nevienus vārtus ir ASV izlase, kas visvairāk vārtu (7) guvusi skaitliskā vairākumā.Čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ir Denijs Hītlijs, kurš divās spēlēs guvis 4 vārtus un izdarījis 4 piespēles, kopā 8 punktus. Pa 5 punktiem pēc 2 spēlēm ir Aleksejam Morozovam no Krievijas (3+2), Miko Koivu no Somijas (3+2) un Fredrikam Vargam no Zviedrijas (0+5).Simtprocentīgs atvairīto metienu procents ir Kanādas vārtsargam Paskālam Leklēram (30 atvairīti metieni) un Stefanam Livam no Zviedrijas (16). Edgars Masaļskis pēc atvaitīto metienu (57) procenta ieņem 19. vietu ar 85,07 procentiem. Sergejs Naumovs nav iekļauts oficiālajā vērtējumā, jo nav aizvadījis nepieciešamos 40 procentus savas komandas spēles laika. Naumovam, kas nomainīja Masaļski Latvijas - Kanādas spēles laikā ir 18 atvairītu metienu jeb 94,74 procenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas vadošā skrējēja Caune mainījusi treneri

Latvijas vadošā vieglatlētikas vidējo distanču skrējēja Agate Caune neturpina sadarbību ar treneri Raiti Ravinski un tagad strādā Uģa Joča uzraudzībā, žurnālam "Sporta Avīze" atkl...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi