Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Izlases treniņos iesaistās arī Sprukts un Cipulis

Pirmdien Latvijas hokeja izlases treniņnometni papildinās ne tikai Zemgus Girgensons un Rodrigo Ābols, bet arī pieredzējušie uzbrucēji Jānis Sprukts un Mārtiņš Cipulis, pirmdien vēsta laikraksts Diena.

Iespēju dod gan jaunajiem, gan arī spēlētājiem, kuru karjera valstsvienībā šķietami jau bija beigusies. Latvijas hokeja izlases pēdējo pārbaudes spēļu rezultāti mājas laukumā ar Franciju (2:1 uzvara un 4:6 zaudējums) galveno treneri Bobu Hārtliju pamudinājuši vēl vairāk saasināt konkurenci priekšējā līnijā. Pirmdien izlases treniņnometni papildinās ne tikai Zemgus Girgensons un Rodrigo Ābols, bet arī pieredzējušie uzbrucēji Jānis Sprukts (35 gadi) un Mārtiņš Cipulis (36).

Kā vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF), pēc Latvijas un Francijas pārbaudes spēlēm ar valstsvienību vairs nav Koba Jass, Roberts Lipsbergs, Oskars Batņa, Kirils Galoha un Kirils Tambijevs, ziņo LETA.

Latvijas izlasei pirms pasaules čempionāta (PČ) vēl būs divas pārbaudes spēles 30. aprīlī un 1. maijā izbraukumā ar Vāciju.

Jau no treniņnometnes pirmās dienas PČ gatavojas izlases kandidāti no Rīgas Dinamo komandas, taču viņu pienesums priekšējā līnijā īsti nav jūtams. Vārtus pārsvarā gūst vēlāk treniņprocesā iesaistījušies spēlētāji. Līdzīgi kā cits Ziemeļamerikas speciālists pie Latvijas izlases vadības grožiem Teds Nolans, arī Hārtlijs sākotnēji skeptiski raudzījies Roberta Bukarta virzienā. Pret Franciju Roberts pats guva vārtus un to palīdzēja izdarīt arī maiņas partneriem. Pēdējos gadus ripas iedabūšana vārtos ir Latvijas hokeja izlases sāpe, tāpēc snaiperim vietai sastāvā ir jābūt! Pārbaudes spēlēs divas ripas ir iemetis arī Roberta brālis Rihards Bukarts. Arī par viņa braukšanu uz Ķelni nevajadzētu būt šaubām, bet jāpagaida, kā lems Hārtlijs.

Jau februārī Bobs esot uzrunājis Spruktu. Aprīlī Jānis kļuva par Alpu līgas un Itālijas čempionu, play-off 12 spēlēs iekrājot 12 (5+7) punktu. Ja reiz saukts tiek Sprukts, tad ir vērts paskatīties, ko spēj vēl viens spēlētājs ar ilggadēju pieredzi izlasē Mārtiņš Cipulis. Arī Mārtiņš šosezon spēlēja Alpu līgā.

Pirmdien Hārtlijs nosauks arī spēlētājus, kuriem gatavošanās PČ ir beigusies. Uz pēdējām pārbaudes spēlēm Vācijā brauks 28 vai 29 hokejisti. PČ pieteikumā vietas būs 25 spēlētājiem, lasāms avīzē Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Turpmāk nebūs vieglāk

Izlasi pēc smaga zaudējuma Vācijai eksaminēs spēcīgās Zviedrijas un Slovākijas valstsvienības.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi