Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Jāgra pārstāvētā Floridas Panthers atlaiž galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Floridas Panthers no galvenā trenera amata atbrīvojusi kanādiešu speciālistu Žerāru Galānu.

Panthers vienība šosezon 22 mačos tikusi pie 23 punktiem, kas tai Austrumu konferences kopvērtējumā ļauj atrasties desmitajā vietā. Svētdien Galāna vadībā Floridas komanda ar 2:3 (2:0, 0:3, 0:0) zaudēja Karolīnas Hurricanes vienībai, bet neilgi pēc mača 53 gadus vecais speciālists tika atbrīvots no amata.

Šajā vienībā spēlē arī līgas leģenda Jaromīrs Jāgrs - 44 gadus vecais čehu uzbrucējs 22 spēlēs iekrājis 11 (3+8) punktus.

Galāna vietu Panthers galvenā trenera amatā ieņems kluba ģenerālmenedžeris Toms Rovs, kurš NHL līdz šim nav vadījis nevienu komandu, bet neilgu laiku ir strādājis Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Iepriekšējā sezonā Galāna vadībā Panthers uzstādīja jaunu rekordu, 82 spēlēs iegūstot 103 punktus un uzvarot Atlantijas divīzijas kopvērtējumā.

Savukārt šī Galānam Panthers galvenā trenera amatā bija trešā sezona, bet pēc iepriekšējās sezonas viņš bija viens no pretendentiem uz Džeka Adamsa balvu, ko pasniedz gada labākajam trenerim.

Galāns par Panthers galveno treneri kļuva 2014.gada jūnijā, bet pirmajā sezonā komandai neizdevās kvalificēties Stenlija kausa izcīņai.

Laika posmā no 2003. līdz 2007.gada Galāns bija Kolumbusas Blue Jackets galvenais treneris, taču nesekmēja vienības kvalificēšanos Stenlija kausa izcīņai.

Savukārt 2011.gadā kanādiešu speciālists ar Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) vienību Sentdžonas Sea Dogs triumfēja Memoriālā kausa izcīņā. Pirms kļūšanas par Panthers galveno treneri Galāns divas sezonas bija cita NHL kluba Monreālas Canadiens galvenā trenera Mišela Terjēna palīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi