Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Juliuss Šuplers: Sērijas iznākumu lielā mērā izšķirs psiholoģija

Meistarībā pārākas komandas var apspēlēt ar cīņassparu un lielāku darba apjomu laukumā. Rīgas Dinamo KHL čempionāta pirmajā izslēgšanas kārtā pret Maskavas Dinamo nav favorīti.

"Ja būs svaigums un kājas nesīs uz priekšu, tad arī būs izredzes uzvarēt. Pretējā gadījumā mums klāsies ļoti grūti," uzskata Rīgas Dinamo kapteinis Rodrigo Laviņš. Pirmā astotdaļfināla spēle svētdien plkst.16 Maskavā. Sērija ilgs līdz trim uzvarām.

Kad norimušas kaislības par tēmu, kurš pretinieks izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā būtu mazāk draudīgs, priekšplānā izvirzās jautājums, ko Rīgas dinamieši var likt pretī labāk nokomplektētajam Maskavas Dinamo. "Jūs jautājat, cik liela nozīme sērijā būs treneriem? Iznākumu tomēr izšķirs spēlētāji laukumā. Vujteks var gulēt mierīgāk, jo viņa rīcībā ir 16 spēlētāju ar NHL pieredzi," Rīgas Dinamo treneris Juliuss Šuplers galvenās lomas atvēl spēlētājiem.

Pārsteigumu savam čehu kolēģim Šuplers negatavojot. "Taktiku var izstrādāt, tomēr pats galvenais ir spēlētāju individuālā meistarība, lai treneru ieceres realizētu. Galvenais uzdevums ir spēlētājiem iedvest ticību, ka mēs varam uzvarēt. Par 40 procentiem sērijas iznākumu izšķirs psiholoģija."

Rīdzinieku kapteinis Rodrigo Laviņš 2003.gada sezonā 24 spēles aizvadīja Maskavas Dinamo sastāvā. "Kopš tā laika komandā palikuši vārtsargs Vitālijs Jeremejevs un aizsargs Sergejs Višedkevičs. Man šķiet, ka tieši Jeremejevs mums varētu palīdzēt. Viņam mēdz būt kritumi. Būtībā viņa divas ielaistās ripas mums palīdzēja oktobrī uzvarēt Rīgā ar 4:3. Hartigans ceturto ripu iemeta no viduszonas. Pašreiz vissvarīgāk gan ir sakopot spēka rezerves. Pēdējās spēlēs mēs no pretiniekiem atpalikām ātrumā, tāpēc īsti nebija vārtu momentu. Bez labas fiziskās kondīcijas nesanāks arī pretuzbrukumi. Liela nozīme būs pirmajai trešdaļai un tam, vai spēsim "aizķerties". Vienlīdzīgās spēlēs ar spēcīgiem pretiniekiem beigās bieži vien esam panākuši labvēlīgu iznākumu."

Rīgas Dinamo galvenā cerība vārtsargs Martins Pruseks pret Maskavas Dinamo šosezon vienreiz spēlējis Spartak sastāvā. "Zaudējām ar 2:4. Dinamo ir ļoti laba komanda. Visi var iemest. Tomēr mums vairāk jākoncentrējas uz savu, nevis pretinieku spēli. Galvenais — būs labi spēlēt aizsardzībā."

Rīgas Dinamo pēc piecām spēlēm septiņās dienās nākotne neizskatās vieglāka. Divas spēles Maskavā, viena diena atpūtai un pēc tam atkal varētu būt divas spēles pēc kārtas Rīgā. Ja būs nepieciešama arī piektā spēle, tā notiks sestdien, 7.martā, Maskavā. Hokejs gandrīz vai nonstop režīmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cerīgs pieteikums

Šosezon NHL varētu spēlēt septiņi Latvijas hokejisti.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi