Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Karsums: Ceru - amerikāņi negaidīs, ka spēlēsim asi

Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums pirms pasaules čempionāta pirmās spēles ar ASV valstsvienību uzskata, ka mačs būs ļoti grūts, taču koncentrējoties uz savu sniegumu un cīnoties visas 60 spēles minūtes, Latvija var pretiniekus pārsteigt.

Karsums cer, ka Latvijas izlasei būs izdevīgi, ka sestdien abas komandas aizvadīs savu pirmo spēli čempionātā. "Ceru, ka tas mums nāks par labu, jo amerikāņi varbūt negaidīs, ka mēs laukumā iziesim maksimāli koncentrējušies un gatavi asai cīņai. Mums jākoncentrējas uz savu sniegumu visas 60 spēles minūtes, jārāda sava spēle. Tikai ar tādu domu var doties laukumā, un tad cerēt uz veiksmīgu iznākumu," aģentūrai BNS sacīja sezonu Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Tampabejas "Lightning" aizvadījušais uzbrucējs.

Latvijas izlase čempionātā Šveicē katrā spēlē mēģinās cīnīties par uzvaru. "Mēģināsim nospēlēt tik labi, cik varam. Mums daudz nav jādomā, vai paliksim pirmajā, vai pēdējā vietā. Jārāda labākais hokejs katrā spēlē, un katrā jācīnās par uzvaru" uzskata Karsums.

Pet ASV izlasi viegli nebūs kaut vai tāpēc, ka 20 spēlētāji tajā ir no NHL. "Tas izsaka diezgan daudz par šo komandu. Tie ir NHL veči, būs jācīnās ļoti traki. Tas, ka viņiem ir gados jauna komanda, neko nenozīmē, jo NHL hokejisti, jauni vai veci, katrā spēlē cīnās līdz galam. Arī mums nebūs citu variantu, kā sisties," piebilda hokejists, kuram Šveicē būs otrais pasaules čempionāts pieaugušo izlasē. Pirmais Karsumam bija pērn Kanādā, kad viņš piedalījās Latvijas izlases pēdējās divās spēlēs.

Uzbrucējs nepiekrīt tam, ko pirms čempionāta teikuši daudzi, ka svarīgākā spēle apakšgrupu turnīrā būs pret Austriju. "Tā jau daudzi saka, taču manuprāt katra spēle būs svarīga. Arī pret amerikāņiem un zviedriem. Protams, uz austriešiem būs vairāk jākoncentrējas, tā kā viņi skaitās nedaudz vājāki par pirmajiem diviem sāncenšiem," piebilda Latvijas izlases spēlētājs.

ASV izlasē nebūs neviens no viņa komandas biedriem Tampabejā, lai gan sākotnēji bija paredzēta kreisās malas uzbrucēja Raiena Melona līdzdalība. Tomēr viņš uz Šveici nevarēja doties, jo kādā no pēdējām NHL regulārā čempionāta spēlēm viņam tika salauzts žoklis.

Divi "Lightning" spēlētāji ir Kanādas izlasē, taču pret Stīvenu Stamkosu un Martinu Sanluī Karsumam grupu turnīros noteikti nesanāks spēlēt.

Karsums Šveicē ir otro reizi dzīvē. Pirmā bija šā gada februāri, kad viņš pēc olimpiskā kvalifikācijas turnīra atgriezās Amerikā. "Lidojot atpakaļ uz Ameriku man pa nakti vajadzēja palikt Cīrihē, tā ka mazliet ar šo valsti jau biju iepazinies," jokoja Karsums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi