Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Kazahstānas hokejisti nodrošina kārtējo atgriešanos PČ elitē

Kazahstānas hokeja izlase pēc triumfa Polijā notiekošajā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā nākamgad atgriezīsies hokeja elitē.Kazahstānas hokejisti priekšpēdējā mačā ceturtdien ar 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) pieveica turnīra mājiniekus Polijas komandu, tādējādi jau laicīgi nodrošinot sev ceļazīmi uz 2016.

gada pasaules čempionātu elites divīzijā, kas nākamgad norisināsies Krievijā.Mača pirmos un pēdējos vārtus Kazahstānas komandas labā guva Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Astanas Baris uzbrucējs Romāns Starčenko, tādējādi ar četriem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm kļūstot arī par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.Pēc četrām turnīra kārtām Kazahstānas izlase ir līdere, izcīnot uzvaru visos četros mačos un iekrājot 12 punktus. Otrajā vietā ar deviņiem punktiem atrodas Ungārija, bet trijnieku ar sešiem izcīnītiem punktiem noslēdz mājinieki poļi. Ceturto pozīciju ar pieciem punktiem ieņem Itālijas izlase, aiz kuras ar trīs punktiem atrodas Japānas komanda. Čempionāta pēdējā vietā pagaidām atrodas Ukrainas hokejisti.Tā kā Kazahstāna savstarpējā spēlē pirmdien ar 5:0 (1:0, 3:0, 1:0) pārspēja Ungārijas valstsvienību, tā jau nodrošinājusi sev pirmo vietu kopvērtējumā.Pirmās divīzijas A grupas turnīrs noslēgsies sestdien, kad noslēdzošajos mačos Kazahstānas izlase cīnīsies ar Itālijas vienību, Japāna tiksies ar Ukrainas hokejistiem, bet Ungārija spēkosies ar mājiniekiem poļiem.Pēc šī turnīra rezultātiem labākā komanda - Kazahstāna - iekļūs elites divīzijā, bet vājākā komanda izkritīs no pirmās divīzijas A grupas un nākamgad piedalīsies B grupas sacensībās. Tās vietā A divīzijā iekļuva Dienvidkorejas hokejisti.Pērn pasaules čempionātā Minskā tieši Kazahstāna un Itālija izkrita no elites divīzijas, un viņu vietā nāca Austrijas un Slovēnijas komandas.

Kazahstāna pirmās divīzijas A grupā uzvarējusi arī 2009., 2011. un 2013.gadā, pēc tam allaž zaudējot vietu elitē. Pēdējo reizi vairākus gadus pēc kārtas kazahi elites divīzijā noturējās no 2004.-2006.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi