Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

KHL klubu no Pekinas turpmāk vadīs leģendārais Kīnens

Leģendārais hokeja treneris Maiks Kīnens kļuvis par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Pekinas Kuņluņ Red Star galveno treneri.

Amatā Kīnens nomainīs Vladimiru Jurzinovu jaunāko, kura vadībā Kuņluņ Red Star savā debijas sezonas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 1-4 zaudējot Magņitogorskas Metallurg komandai.

Pēc neveiksmes Austrumu konferences ceturtdaļfinālā Jurzinovs iesniedza atlīgumu.

Savukārt trešdien Pekinas klubs paziņoja, ka nākamajā sezonā komandu vadīs Kīnens, kurš jau šosezon bija saistīts ar Kuņluņ Red Star, darbojoties kā padomdevējs kluba attīstības jautājumos.

Kluba vadība Kīnenam izvirzījusi divus uzdevumus - nākamsezon aizvest komandu vismaz līdz Gagarina kausa izslēgšanas spēļu otrajai kārtai, kā arī komandā iesaistīt vismaz piecus Ķīnas vai ķīniešu izcelsmes hokejistus, kuriem būtu pietiekoši liels spēles laiks.

Kīnens, kuram šobrīd ir 67 gadi, iepriekš jau ir strādājis KHL, jo divas sezonas trenēja Magņitogorskas Metallurg, 2014.gadā ar komandu izcīnot Gagarina kausu, bet 2015.gada oktobrī amatu zaudējot.

Savukārt pasaules hokeja sabiedrības atzinību Kīnens, kurš trenera karjeras pirmsākumos bieži izcēlās ar nesavaldību, ieguva strādājot Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur viņš 1994.gadā ar Ņujorkas Rangers izcīnīja Stenlija kausu. NHL viņš ir trenējis astoņus klubus, taču pēdējo reizi pasaules labākajā hokeja līgā strādāja 2008./2009.gada sezonā, kad trenēja Kalgari Flames. NHL viņš kā treneris aizvadījis 1386 spēles, kurās izcīnīja 672 uzvaras.

Kīnens ir pirmais treneris vēsturē, kuram izdevies izcīnīt gan Stenlija, gan Gagarina kausus.

Sadarbība ar Kīnenu bijusi ar latviešu hokejistiem - vārtsargs Artūrs Irbe 1997.-1998.gada sezonu pavadīja Vankūveras Canucks rindās, ko tobrīd trenēja tieši Kīnens, taču treneris latvieti biežāk turēja uz soliņa nekā laida laukumā.

Savukārt dažas sezonas vēlāk speciālista trenētajai Floridas Panthers vienībai pievienojās aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš kļuva par vienu no trenera iecienītākajiem spēlētājiem.

Šosezon par Kuņluņ Red Star sporta direktora vietnieku strādāja Raitis Pilsētnieks, kurš līdzdarbojās komandas veidošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi