Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Kopitars ar "hat trick" nodrošina Kings uzvaru; drafta pirmais numurs Selebrīni debijā gūst vārtus

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Losandželosas "Kings" kapteinis Anže Kopitars ceturtdien izcēlās ar trim gūtiem vārtiem jeb "hat trick", palīdzot savai komandai sezonas pirmajā mačā viesos ar 3:1 (0:0, 0:1, 3:0) pārspēt Bufalo "Sabres" vienību.

Kopitars visus trīs vārtus guva trešajā periodā, izceļoties ar "hat trick" otro reizi sezonas atklāšanas spēlē un septīto reizi karjerā. Šajā rādītājā slovēņu veterāns apsteidzis Veinu Grecki un Dastinu Braunu, ar kuriem līdz šim dalīja "Kings" rekordistu godu aizvadītajos trīs vārtu mačos (6).

"Sabres" vienīgos vārtus otrā perioda izskaņā mazākuma guva Alekss Taks, taču tas neglāba vienību no trešā zaudējuma jaunās sezonas trīs mačos.

Citā spēlē šī gada drafta pirmais numurs Maklīns Selebrīni savā debijas mačā izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, tomēr viņa pārstāvētā Sanhosē "Sharks" papildlaikā savā laukumā piekāpās Sentluisas "Blues" vienībai.

Selebrīni jau spēles astotajā minūtē atklāja  rezultātu, kad pēc viņa piespēles uz vārtu priekšu ripa trāpīja pa viesu aizsarga slidu un atrada ceļu vārtos, bet pie rezultatīvas piespēles jaunais uzbrucējs tika 18.minūtē, palīdzot Taileram Tofoli panākt 2:1.

Turpinājumā "Sharks" pēc Fābiana Seterlunda un Bārkleja Gudrova vārtiem otrajā periodā izvirzījās vadībā ar 4:1, taču uzvaru nosargāt nespēja.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā Radeks Faksa un Raiens Saters samazināja mājinieku pārsvaru līdz minimumam, bet pamatlaika pēdējā minūtē Džastins Folks rezultātu izlīdzināja. Uzvaras vārtus papildlaika 45.sekundē "Blues" labā guva Breidens Šenns.

Tikmēr pie uzvaras savā debijas spēlē NHL ceturtdien tika 23 gadus vecais zviedru vārtsargs Denniss Hildebijs, kurš atvairīja 23 no 25 metieniem pa saviem vārtiem un palīdzēja Toronto "Maple Leafs" viesos ar 4:2 (3:1, 1:1, 0:0) pārspēt Ņūdžersijas "Devils" hokejistus.

Pa reizei uzvarētāju sastāvā izcēlās Makss Pačioretī, Bobijs Makmans, Stīvens Lorencs un Džons Tavaress, bet mājinieku rindās vārtus guva Jespers Brats un Timo Maiers.

Vēl vienā mačā otro uzvaru divās spēlēs izcīnīja līgas jaunpienācēji Jūtas hokeja klubs, kas viesos ar 5:4 (1:1, 1:0, 2:3, 1:0) papildlaikā pārspēja Ņujorkas "Islanders" vienību.

Uzvaras vārtus Jūtas kluba labā guva Dilans Ganters, kurš šajā mačā izcēlās divas reizes, bet kopumā ar četriem precīziem metieniem ir līgas labākais snaiperis.

Vēl pa vārtiem uzvarētāju rindās guva Barets Heitons, Losons Krauss un Džošs Douens, kamēr mājinieku sastāvā Antonī Duklērs sakrāja 1+1, bet pa vārtiem guva Žans Gabriels Pažo, Bo Horvats un Maksims Toropčenko.

Jau vēstīts, ka zaudējumus ceturtdien piedzīvoja latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda un aizsarga Uvja Balinska vienība Floridas "Panthers".

"Blue Jackets" aizvadīja savu sezonas pirmo maču un ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) zaudēja viesos Minesotas "Wild" komandai, Merzļikinam tiekot galā ar 23 no 26 metieniem. Savukārt pagājušās sezonas čempione "Panthers" izbraukumā ar 1:3 (0:2, 1:0, 0:1) piekāpās Otavas "Senators", latviešu aizsargam spēlējot virs 18 minūtēm un nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi