Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Krievija atklāj rezultātu 13.sekundē un sagrauj Šveici, Francija vēlreiz šokē 9.maijā

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas hokeja izlase piektdien Minskā ar pārliecinošu uzvaru sākusi pasaules čempionātu. Aizvadītajā B grupas mačā krievi ar 5:0 (3:0, 1:0, 1:0) apspēlēja pašreizējos vicečempionus šveiciešus. Tikmēr A grupā par čempionāta pirmo pārsteigumu parūpējās Francija, uzveicot kanādiešus.

Tieši gadu pēc sensacionālā zaudējuma Francijai (1:2) Krievija neatstāja nekādas cerības Šveices izlasei. Jau spēles 13.sekundē Sergejs Plotņikovs atklāja mača rezultātu, bet vēl pirmajā periodā ar spēcīgu šķīlienu vairākumu realizēja Aleksandrs Ovečkins un vārtu priekšā izmanīgākais bija Vadims Šipačovs. Otrajās 20 minūtēs aizsargs Antons Belovs ceturto reizi pārspēja Šveices vārtsargu Leonardo Dženoni, praktiski izšķirot mača iznākumu. Atlikušajā spēles daļā Krievija guva vēl vienus vārtus, kad pašā izskaņā ar tālu un precīzu metienu izcēlās Gagarina kausa ieguvējs Daniss Zaripovs.

Belovs, Šipačovs, Ovečkins un Zaripovs spēli noslēdza ar iekrātiem diviem (1+1) rezultativitātes punktiem katrs. Lielisku spēli aizvadīja Krievijas vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš atvairīja visus 27 Šveices metienus.

Latvijas izlase ar Krieviju tiksies 17.maijā, bet trīs dienas vēlāk aizvadīs B grupas pēdējo spēli ar Šveici.

Krievijas izlases vadību pēc neveiksmīgā Soču olimpiskā turnīra (5.vieta) pārņēma Znaroks. Arī pērn pasaules čempionātā tikai 6.vieta un sagrāve ceturtdaļfinālā pret ASV (3:8), lai gan pirms tam četros no pieciem čempionātiem krievi prata sasniegt finālu, trijos no tiem (2008, 2009, 2012) triumfējot.

Francijas 9.maijs

Tikmēr A grupā Francija vārtus pret kanādiešiem guva pirmā, kad 18.minūtē Stefans da Kosta realizēja vairākumu. Tikai 16 sekundes pirms perioda beigām Breidans Šenns atbildēja ar to pašu, bet otrajās 20 minūtēs neviena no komandām pārspēt pretinieku vārtsargu neprata. Erika Gudbransona gūtie vārti mača 51.minūtē vēlreiz izvirzīja vadībā kanādiešus, bet Francijas pirmo vārtu autors da Kosta divas minūtes vēlāk – un atkal vairākumā -  atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Pamatlaiks tādējādi noslēdzās ar neizšķirtu 2:2, un arī papildu piecminūtē uzvarētāju noskaidrot neizdevās.

Pēcspēles metienu sērijā vienīgais precīzais raidījums padevās Pjēram-Eduāram Belemāram, tādējādi ar rezultātu 3:2 uzvaru svinēja Francijas komanda. Jau otro gadu pēc kārtas tieši 9.maijā francūži uzveic hokeja milžus. Francijas vārtsargs Kristobals Uē atvairīja 36 kanādiešu raidījumus un palika nepārspēts pēcspēles metienu sērijā.

Zīmīgi, ka kanādiešiem Minskas sastāvā nav neviena(!) hokejista no tiem, kuri februāra beigās Sočos tika pie olimpiskā zelta, tomēr visi 25 vīri ikdienā pārstāv NHL klubus.

Francija Kanādu uzvarējusi otro reizi vēsturē un pirmo - kopš 1931.gada.


Lasiet vairāk Diena.lv īpašajā Pasaules čempionāta sadaļā, kur iespējams piedalīties arī prognožu spēlē!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi