Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kuldas pārstāvētā Sibirj komanda pēcspēles metienos pieveic Vitjaz; Malkins, Gončars un Ovečkins KHL debitē ar rezultatīvām piespēlēm

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien izcīnīja Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Novosibirskas Sibirj komanda, kas savā laukumā ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Čehovas Vitjaz.

Kulda, kurš iepriekšējā mačā guva divus vārtus, šoreiz laukumā pavadīja 25 minūtes un 39 sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks visā cīņā. Sev atvēlētajā laikā Kulda veica četrus nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem.

Jāizceļ, ka pagarinājumā Kulda nopelnīja divu minūšu noraidījumu par pretinieka bloķēšanu, tomēr Vitjaz komandai šajā vairākumā neizdevās gūt uzvaras vārtus.

Mača pamatlaikā Sibirj labā vārtus guva Stepans Saņņikovs un Ņikita Zaicevs, bet Vitjaz rindās ar precīziem metieniem izcēlās Braians Feihijs un Aleksandrs Koroļuks. Savukārt pēcspēles metienu sērijā uzvaras vārtus guva Jori Lehterja.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas Jugra komanda, kas izbraukumā ar 3:4 (1:2, 0:1, 2:1) piekāpās Jekaterinburgas Avtomobilist.

Pēc tam, kad savā sezonas pirmajā spēlē Masaļskis ielaida septiņas ripas, latvietis izlaida ceturto maču pēc kārtas, bet Jugra komandas vārtus sargāja Mihails Birjukovs, kurš atvairīja 28 no 32 pretinieku metieniem.

Trešās trešdaļas sākumā Jugra hokejisti nonāca zaudētājos ar 1:4, taču pēc tam guva divus vārtus nepilnu trīs minūšu laikā un pietuvojās līdz 3:4. Tomēr panākt vismaz neizšķirtu viesiem neizdevās.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Jozefs Straka, Sergejs Gusevs, Nikolajs Proņins un Deniss Sokolovs. Jugra komandā tikmēr ar diviem precīziem metieniem izcēlās Dmitrijs Altarjovs, bet vēl vienus vārtus guva Aleksejs Pepeļajevs.

Citviet zaudējumu cieta arī latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA vienība, kas savā laukumā ar 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) atzina Kazahstānas kluba Astanas Baris pārākumu. Sprukts laukumā pavadīja 18 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā veica piecus nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem un uzvarēja vien piecos no 14 iemetieniem, kuros piedalījās.

Pie pārliecinošas uzvaras tikmēr izdevās tikt cita latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētājam klubam Kazaņas Ak Bars, kas savu skatītāju priekšā ar 6:2 (1:1, 1:1, 4:0) pārspēja Čeļabinskas Traktor. Dārziņš, kurš iepriekšējā spēlē guva rokas traumu, šajā mačā nepiedalījās. Kā atzinis Ak Bars vienības preses sekretārs Marats Farhejevs, latvietim ir rokas sasitums un viņa līdzdalība tuvākajos mačos ir ar jautājuma zīmi, bet viss būs atkarīgs no spēlētāja pašsajūtas.

Ar zaudējuma rūgtumu ceturtdien nācās samierināties Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētajai pagājušās sezonas Gagarina kausa finālistei Omskas Avangard, kas viesos ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) piekāpās jaunajai Čehijas komandai Prāgas Lev. Pujacs laukumā pavadīja 19 minūtes un 34 sekundes, cīņas gaitā veicot vienu nesekmīgu metienu pa vārtiem.

Divus vārtus Lev komandas labā guva Jakubs Klepišs, bet vienreiz precīzs bija Jirži Novotnijs. Savukārt Avangard rindās vienīgo precīzo metienu izpildīja Aleksandrs Ņesterovs.

Citā spēlē ceturtdien pārliecinošu panākumu svinēja arī Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā līgas čempionvienība Maskavas Dinamo, kas savā laukumā ar 7:2 (0:1, 4:1, 3:0) apspēlēja Baltkrievijas klubu Minskas Dinamo.

Šajā mačā uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva septiņi dažādi hokejisti, bet slavenais krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, kurš Maskavas Dinamo komandai pievienojies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laiku, atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Ar rezultatīvām piespēlēm KHL ceturtdien debitēja arī Magņitogorskas Metallurg NHL jaunieguvumi Jevgēņijs Malkins un Sergejs Gončars, bet Metallurg ar 3:4 izbraukumā papildlaikā atzina Ufas Salavat Julaev pārākumu. Ar trim gūtiem vārtiem Ufas komandā izcēlās Sergejs Zinovjevs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi