Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvija pret Slovākiju, Naumovs pret Hosu

Izšķiršanās par pirmo vārtsargu, galīgā sastāva izvēle un taktiskās shēmas pieslīpēšana — tādi ir galvenie uzdevumi, kurus sagatavošanās cikla pēdējās divās pārbaudes spēlēs pret Slovākiju risinās Latvijas izlases treneru trio Oļegs Znaroks, Harijs Vītoliņš un Mihails Vasiļonoks. Pirmā spēle Arēnā Rīga ceturtdien pulksten 19.

"Welcome back!" (tulk. — laipni gaidīts atpakaļ) — pirms Slovākijas izlases treniņa pie Arēnas Rīga ledus bijušais Rīgas Dinamo prezidents Viesturs Koziols draudzīgi sagaidīja Marselu Hosu. Dinamo pagājušās sezonas uzbrukuma līderis gan pārvietojās pieklibodams, ar apsēju potītes apvidū. "Nedaudz esmu sastiepis potīti. Nekas nopietns. Domāju, ka spēlēšu, lai gan pilnīga skaidrība būs tikai ceturtdien," īstu skaidrību Marsels neieviesa.

Viņš pārmija dažus vārdus gan ar Koziolu, gan treneri Juliusu Šupleru, kurš ieradies Rīgā, bet visilgāk tērzēja ar Sergeju Naumovu. Ja Marsels izies laukumā, tad viņam būs jācenšas pārspēt tieši Naumovs. "Pirmajā spēlē vārtus sargās Naumovs, otrajā — Masaļskis," vārtsargu sadalījumu atklāja Znaroks.

Pēc pēdējās spēles ar Franciju būtiskākās pārmaiņas piedzīvojusi aizsardzības līnija. Nemainīgs palicis tikai pāris Pujacs — Galviņš. "Pret aizsargiem mums bija pretenzijas, tāpēc nolēmām izmēģināt jaunus salikumus. Uzbrukuma trijniekos izmaiņu nebūs," priekšpusdienā skaidroja Znaroks.

Tomēr vakara treniņā viena izmaiņa gan bija notikusi. Ceturtajā maiņā jaunā Andra Džeriņa vietā trenējās Viktors Bļinovs, par spīti tam, ka viņam esot neliels cirkšņa savainojums. "Gribam pārliecināties, vai viņš ir gatavs nopietnām spēlēm," vēlāk piebilda Znaroks.

Nodarbību viņš vadīja vienatnē, jo palīgam Harijam Vītoliņam ir angīna. Ar siltu šalli ap kaklu Haris treniņu vēroja no tribīnēm. Par laimi, spēlētājiem veselības problēmu neesot. Pirmdien un otrdien vēl bija divi treniņi, trešdien — vairs tikai viens, kurā nopietni tika slīpēta spēle nevienādos sastāvos. "Spēlētājiem piekodināsim stingrāk ievērot spēles disciplīnu. Slovākija tomēr ir nopietns pretinieks, un ļoti iespējams, ka kārtīgi būs jāstrādā aizsardzībā," iespējamo mača gaitu iztēlojās Znaroks.

Slovākijas izlase ļoti veiksmīgi sākusi sagatavošanās ciklu Bernei. Divas reizes ar 4:1 un 5:1 apspēlēti principiālie kaimiņi Čehijas izlase. Divas uzvaras izcīnītas arī pār Norvēģiju (5:2 un 5:1). Slovākiem vēl nebūs pastiprinājums no Nacionālās hokeja līgas, toties sastāvā ir astoņi spēlētāji ar Kontinentālās hokeja līgas pirmās sezonas pieredzi. Vārtus sargāt gatavojas Rastislavs Stana (Severstaļ), uzbrukumā bīstami ir Maskavas Spartak līderi Štefans Ružička un Branko Radivojevičs.

Arī Latvijas izlasē vēl nebūs papildinājuma no aizokeāna. Izlases menedžeris Māris Baldonieks informēja, ka pirmais piektdienas pēcpusdienā ieradīšoties Jānis Sprukts. Dienu vēlāk Rīgā būšot Mārtiņš Karsums, kurš aizkavējies Amerikā sadzīves problēmu dēļ. Kārļa Skrastiņa ierašanās gaidām nākamās nedēļas sākumā.

Spēlēs ar Slovākiju treneriem jāizloba galīgais sastāva variants. Treniņus vēl turpina, bet ar Slovākiju ceturtdien nespēlēs aizsargi Jēkabs Rēdlihs, Jānis Andersons un Oskars Cibuļskis, kā arī uzbrucēji Andris Džeriņš, Edijs Brahmanis un Gints Meija. Kopā ar komandu joprojām trenējas arī vārtsargi Dmitrijs Žabotinskis un Ervīns Muštukovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pārbaudes spēles Rīgā

16. un 17.IV Latvija — Slovākija

Latvijas izlases paredzamais sastāvs
: Naumovs (Masaļskis); Pujacs — Galviņš, Cipulis — Vasiļjevs — Ņiživijs, Laviņš — K.Rēdlihs, G.Džeriņš — Cipruss — Dārziņš, Sorokins — Jerofejevs, M.Rēdlihs — Bērziņš — Jekimovs, Sotnieks — Saviels, Ankipāns — Bļinovs — A.Širokovs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi