Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Latvija un fantastiskais Masaļskis papildlaikā salauž Šveici

Latvijas hokeja izlase savā ceturtajā spēlē pasaules čempionātā trešdien Prāgā ar 2:1 (0:0, 1:0; 0:1; 1:0) papildlaikā apspēlēja Šveices izlasi, izcīnot pirmo panākumu. Uzvarētājiem vārtus guva Andris Džeriņš un Kaspars Daugaviņš, bet Šveicei izlīdzinājumu vien pamatlaika pirmspēdējā minūtē panāca Matiass Bībers. Latvijas izlasē pelnīti par labāko atzina vārtsargu Edgaru Masaļski, kurš atvairīja 35 Šveices metienus.

Dienas FOTOREPORTĀŽA: Kā Latvija Šveici apspēlēja

Jau spēles 2.minūtē teicama vārtu gūšanas iespēja bija šveiciešiem, bet Masaļskis tika galā ar Damjēna Brunnera izgājienu. Visai drīz pēc Andra Džeriņa noraidījuma sekoja pirmais mazākums Latvijai, kura laikā mūsu vārtsargs vēl vairākas reizes spiests demonstrēt visu savu meistarību. Arī Latvijas hokejisti brīdi vēlāk tika pie iespējas vairākumā, Kasparam Saulietim izprovocējot pretinieku, tomēr visas teicamās iespējas šajās divās minūtēs likvidēja Šveices vārtsargs Berra. Pēc līdzvērtīgas cīņas turpinājumā perioda vidū Latvija vēlreiz paliek mazākumā pēc kapteiņa Daugaviņa pārkāpuma, tomēr arī šoreiz savus vārtus nosargā neskartus. Turpinājumā spēle izlīdzinājās, atlikušajās septiņās minūtēs Latvijai noorganizējot vairākus bīstamus uzbrukumus, laba iespēja atklāt rezultātu bija Dārziņam. Arī Šveice ik pa laikam atgādināja par sevi pie Masaļska sargātajiem vārtiem, tomēr pirmajās 20 minūtēs vārti tā arī gūti netika.

VIDEO: Džeriņa un Daugaviņa vārti, Masaļska brīnumi un Latvijas uzvara

Otrā perioda ievadā pēc spēcīga Džeriņa metiena ripa trāpīja Berram pa aizsargmasku, tomēr kopumā pirmajās minūtēs komandas darbojās gana mierīgi un labu vārtu gūšanas iespēju praktiski nebija. Viss mainījās Latvijas pretuzbrukumā, kad pēc asa Džeriņa metiena Berra spiests kapitulēt - 1:0! Andrim pirmie vārti pasaules čempionātos elitē, bet Šveice sāk nervozēt. Uzreiz seko asumi pie Masaļska vārtiem, bet dažas minūtes vēlāk noraidījums Dārziņam. Latvijai jau trešais mazākums, pēc tā izturēšanas seko arī ceturtais. Masaļskis vārtos darbojas vienkārši lieliski, likvidējot vairākas teicamas šveiciešu iespējas. Turpinājumā, jau spēlējot vienādos sastāvos, Latvijai padevās vairāki asi pretuzbrukumi, bet iekritām arī aizsardzībā, ļaujot pret Masaļski izslidot pat diviem Šveices uzbrucējiem. Vārti netika zaudēti, bet piektais mazākums nopelnīts gan. Arī tas izturēts godam, Masaļskim vārtos teju stāvo uz galvas, bet atlikušajās minūtēs apdraudēt Berras vārtus centās arī Latvija, pēdējās sekundēs fantastisku iespēju izgājienā neizmantojot Džeriņam ar Dārziņu. Trauslais 1:0 Latvijas labā pēc 40 minūtēm.

Džeriņš: Beidzot esmu ticis no tās barankas vaļā

Pamatlaika pēdējās 20 minūtes sākas ar abu komandu aktīviem uzbrukumiem, bet Latvija nopelna otro vairākumu mačā - Šveicei skaitliskā sastāva pārkāpums. Šis vairākums zīmīgs ar asumiem un labiem Šveices pretuzbrukumiem, bet Berras vārti pat īsti apdraudēti netiek. Mūsējie turpina aktīvi, neizmantojot vēl vairākas iespējas, no kurām labākā bija pirmo vārtu autoram Džeriņam. Aizvien izmisīgāk perioda otrā pusē uzbrūk šveicieši, bet visi centieni atduras pret vārtos esošo mūri - Masaļski. Tikmēr labi darbojas mūsu ceturtais virknējums, regulāri iespiežot šveiciešus zonā. Latvijas aizsardzībai pamatlaika pēdējās minūtēs jāiztur milzīgs spiediens, Beļavskis ņem 30 sekunžu pārtraukumu, atpūtinot līderus. Nepilnas divas minūtes pirms beigām ripa pēc rikošeta vārtu priekšā tomēr ielido Masaļska cietoksnī - 1:1. Pamatlaika pēdējā minūtē Latvijai vēl vairākums un iespēja izraut uzvaru, tomēr pamatlaiks noslēdzas neizšķirti.

Papildlaiku Latvija sāka vairākumā: seko vairāki labi metieni, Dārziņš norībina vārtu stabu, tomēr drīz uz ledus jau četri šveicieši. Pč 30 sekunžu pauzes sekoja aktīvs Šveices presings, tomēr prtuzbrukumā Daugaviņa un Dārziņa saspēle noslēdzas ar pirmā vārtu guvumu - 2:1 uzvara!

Viens no šīs spēles galvenajiem tiesnešiem bija čehs Vladimirs Šindlers, kurš pirms 10 gadiem PČ mačā ar ASV neieskaitīja pat divus Latvijas hokejistu vārtu guvumus.

Pasaules čempionāts hokejā. 2015.gada 6.maijs. Prāga, o2 arēna.

Šveice - Latvija 1:2 (0:0; 0:1; 1:0; 0:1)

Vārti: 24:19 Džeriņš (Dārziņš, K.Rēdlihs) 0:1; 58:09 Bībers 1:1; 62:19 Daugaviņš (Dārziņš) 1:2;

Vārtsargi: Reto Berra - Edgars Masaļskis

Metieni: 36-21

Soda minūtes: 6-10

Skatītāji: 10856

Pēc neatkarības atjaunošanas elites grupā komandas ir tikušās 10 reizes un šī bija tikai otrā Latvijas uzvara.

A grupā līdere ir Kanāda (maksimālie 12 punkti), seko Zviedrija un Šveice pa (8), Čehija (4), Vācija un Francija (pa 3), Austrija un Latvija (pa 2). Atgādināsim, ka ceturtdaļfinālu sasniegs grupas četras labākās komandas, bet pēdējā eliti atstās.

Nākošo spēli Latvija aizvadīs piektdien, kad tiksies ar Vācijas izlasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs PČ

Latvijas izlases spēles

1.05 ar Kanādu 1:6
2.05 ar Čehiju 2:4
4.05 ar Zviedriju 1:8
6.05 ar Šveici 2:1 PL
8.05 ar Vāciju
9.05 ar Austriju
12.05 ar Franciju

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi