Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvija zaudē divus vārtus pēdējās 10 minūtēs, piekāpjas Čehijai

Latvijas hokeja izlase ceturtdienas vakarā Stokholmā jau piekto reizi septiņās savstarpējās spēlēs pasaules čempionātos piekāpās Čehijai ar zīmīgo rezultātu 1:3. Vienīgos vārtus mūsējiem otrā perioda sākumā guva Armands Bērziņš, bet Čehijai izcēlās NHL rūdījumu guvušie Milans Mihaleks, Petrs Nedveds un Tomašs Plekaņecs. Par spīti zaudējumam, Latvija saglabā vietu Stokholmas labāko četriniekā, kas garantētu vietu ceturtdaļfinālā - tālākais ir pašu rokās. Vēl čempionātā spēlēsim ar Norvēģijas, Dānijas un Zviedrijas izlasēm.

Pirmajās piecās minūtēs spēles temps nebija pārāk augsts, arī reālu iespēju gūt vārtus abām izlasēm praktiski nebija. Izlases darbojās ļoti piesardzīgi, vairāk domājot par savu vārtu drošību. Kādā no epizodēm pēc Oskara Bārtuļa metiena čehus no vārtu zaudējuma glāba tikai stabiņš. Spēles 9.minūtē mūsu 4.maiņa piespieda pretiniekus pārkāpt noteikumus Kovara vārtu priekšā un Latvijai vairākums veselas četras minūtes. Mazākumā labi spēlēja čehi, vairākas reizes liekot mūsējiem atgriezties aizsardzībā, bet Latvija pie Čehijas vārtiem vairākumā bīstamas epizodes izveidoja vien tā noslēgumā, kad vārtu stabs vēlreiz neļāva atklāt rezultātu. Turpinājumā komandas demonstrēja aktīvāku un ātrāku hokeju, laiku pa laikam izveidojot kādu vārtu gūšanas iespēju, tomēr abi vārtsargi bija pārliecinoši. Iniciatīva noslēdzošajās minūtēs piederēja čehiem. Diemžēl pēdējā minūtē noraidījumu saņēma Bārtulis, tādēļ 2.trešdaļu uzsākām mazākumā.

Otro periodu izdevās sākt veiksmīgi, izturot skaitlisko mazākumu. Jau pēc dažām minūtēm gavilēt varēja Latvijas fani - pēc Ronalda Ķēniņa metiena vārtu priekšā izmanīgākais bija Armands Bērziņš! Jau ceturto spēli Latvija gūst vārtus pirmā. Pēc spēlētām nepilnām astoņām minūtēm pie Čehijas vārtiem vairāki hokejisti iesaistījās asumos un tiesneši komandas uz divām minūtēm atstāja četratā. Šajā laikā visai bīstams raidījums padevās Spruktam, bet Kovars to tvēra. Diemžēl jau nākamajā uzbrukumā čehi iededza sarkano lampiņu aiz Masaļska vārtiem - Milans Mihaleks bija veiklākais vārtu priekšā. Spēle ieguva rupjāku raksturu - kādā no epizodēm Masaļskis saņēma sitienu ar celi, tomēr spēli varēja turpināt. Vēl pēc brīža Latvijas vārtu priekšā kārtējie asumi, uz noraidīto soliņa dodas Saulietis un čehu kapteinis Plekaņecs. Spēlējot četri pret četri, fantastiska iespēja bija Daugaviņam, bet ripa noslīdēja gar pašu vārtu līniju. Otrā perioda beigu daļā Latvija nerealizēja vairākumu, bet brīdi vēlāk ieguva vēl vienu iespēju un trešo periodu sāka skaitliskajā pārsvarā.

Atlikušajās sekundēs vairākumu realizēt Latvijai neizdevās. Atgriezušies pilnā sastāvā, čehi aktivizējās un Masaļskim visai bieži nācās iesaistīties glābšanas darbos. Latvija atbildēja ar pretuzbrukumiem, labs metiens padevās Gintam Meijam, bet Kovars kārtējo reizi glāba Čehiju. Perioda 9.minūtē ļoti bīstamu raidījumu pa Masaļska vārtiem izdarīja Jirži Novotnijs - Edgars ripu tvēra, bet pie vārtiem sākās kārtējie asumi. Mirkli vēlāk lielisku tālo piespēli saņēma 40 gadus vecais Petrs Nedveds, izslidoja pret Masaļski un tehniski apspēlēja mūsu vārtsargu, gūstot savus pirmos vārtus pasaules čempionātā. Situāciju vēl vairāk sarežģīja mūsu vienīgo vārtu autora Armanda Bērziņa noraidījums brīdi vēlāk. Čehijai bija nepieciešamas vien 13 sekundes, lai Tomašs Plekaņecs raidītu ripu Masaļska sargāto vārtu augšējā stūrī - 1:3. Čehija realizēja savu pirmo vairākumu šajā čempionātā.

Nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām noraidījums Cibuļskim, kas Latvijas teorētisko izglābšanos šajā mačā padarīja teju neiespējamu. Latvija piekāpās Čehijai ar 1:3, tomēr saglabā vietu Stokholmas apakšgrupas četriniekā. Labākais Latvijas izlasē - Georgijs Pujacs, bet čehiem vārtsargs Jakubs Kovaržs, kurš atvairīja 25 no 26 Latvijas metieniem.

Tagad viss būs atkarīgs no turpmākajām spēlēm pret Skandināvijas trio - Norvēģiju, Dāniju un Zviedriju. Nākošā spēle sestdien, 12.maijā plkst. 13:15 ar norvēģiem būs teju ceturtdaļfināla vērtībā.

Pasaules hokeja čempionāts. S grupa. 2012.gada 10.maijs. Stokholma, Ericsson Globe Arena.

Čehija - Latvija 3:1 (0:0;1:1;2:0)

Vārti: 23:55 Bērziņš (Ķēniņš) 0:1; 28:58 Mihaleks (Nakladals, Plekaņecs) 1:1; 50:50 Nedveds (Ņemecs, Časlava) 2:1; 53:22 Plekaņecs (Blatjaks, vair.) 3:1;

Vārtsargi: Jakubs Kovars - Edgars Masaļskis

Metieni: 34(11/12/11) - 26(9/14/3)

Soda minūtes: 12-10 

Skatītāji: 2570



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PČH 2012 KOPVĒRTĒJUMS.

S grupa
1.Zviedrija 12 punkti (4 spēlēs)
2.Krievija 12(4)
3.Čehija 8(4)
4.Latvija 6(4)
5.Norvēģija 4(4)
6.Vācija 3(4)
7.Itālija 2(4)

8.Dānija 1(4)

H grupa
1.Somija 12(4)
2.Kanāda 10(4)
3.ASV 8(4)
4.Slovākija 6(4)
5.Šveice 6(4)
6.Baltkrievija 3(4)
7.Francija 3(4)
8.Kazahstāna 0(4)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi