Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Latvijas hokeja izlasē pirmajā mačā pret Krieviju debitēs Buncis; vārtus sargās Kalniņš

Latvijas hokeja izlases sastāvā sestdien Rīgā gaidāmajā pirmajā pārbaudes mačā pret Krievijas olimpisko valstsvienību debiju piedzīvos jaunais uzbrucējs Filips Gundars Buncis, kamēr vārtos stāsies Jānis Kalniņš, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF). Mačs Arēnā Rīga sāksies plkst.17, bet tiešraidē to varēs vērot Latvijas Televīzijas 7.kanālā. Svētdien abas izlases tiksies atkārtoti.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs kā vārtsargu šim mačam izvēlējies Kalniņu, bet kā 13.uzbrucējs pieteikts Toms Andersons. Savukārt komandas kapteiņa asistenta pienākumus pildīs uzreiz trīs hokejisti - Lauris Dārziņš, Gints Meija un Guntis Galviņš.

Zīmīgi, ka Kalniņš šonedēļ tika nosaukts par Latvijas izlases centīgāko hokejistu.

Tikmēr pirmo maču pieaugušo izlasē sestdien aizvadīs 19 gadus vecais uzbrucējs Buncis, kurš spēlē Savienoto Valstu otrajā spēcīgākajā junioru čempionātā, Ziemeļamerikas Hokeja līgā (NAHL).

Sagaidāms, ka svētdien Latvijas izlases vārtus sargās Ivars Punnenovs.

Šonedēļ izlasei pievienojās valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš atlabst pēc rokas savainojuma un vēl darbojas individuāli, kā arī viens no potenciālajiem līderiem Ronalds Ķēniņš.

Traumas dēļ pasaules čempionātā nepiedalīsies uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, turklāt savainoti ir arī Oskars Bārtulis un Krišjānis Rēdlihs.

Krievijas komandas sastāvā dalībai mačos pret Latviju iekļauti tikai Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošie U-25 vecuma hokejisti, bet lielākā pārstāvniecība ir no regulārās sezonas uzvarētājas Maskavas CSKA - desmit. Komandas sastāvā ir arī talantīgais uzbrucējs Kirils Kaprizovs.

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija palīgi ir Žaks Klutjē un Artis Ābols, kurš gan pagaidām vēl nav ieradies Latvijā, tāpēc treniņiem piesaistīts Ronalds Ozoliņš no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas Rīga, kā arī Igors Smirnovs, kurš šosezon trenēja Latvijas virslīgas klubu Rīga. Tāpat dažbrīd komandai uz ledus palīdz arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) speciālists Aldis Āboliņš.

Pēc spēlēm ar Krieviju Latvijai 7. un 8.aprīlī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros Daugavpilī būs mači ar Baltkrieviju.

Pēc tam Hārtlija vadītā komanda 14. un 15.aprīlī izbraukumā tiksies ar Zviedriju, 21. un 22.aprīlī Arēnā Rīga tiks spēlēts ar Franciju, bet 30.aprīlī un 1.maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvijas izlases sastāvs sestdienas mačam ar Krieviju:

vārtsargi - Jānis Kalniņš (Rīgas Dinamo), Ivars Punnenovs (Langnau Tigers, Šveice);

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi - Rīgas Dinamo);

uzbrucēji - Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas Dinamo), Kirils Galoha, Frenks Razgals (abi - Rīga), Toms Andersons (Thurgau, Šveice), Filips Gundars Buncis (Džonstaunas Tomahawks, NAHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes ZSC Lions, Šveice).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi