Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Latvijas hokeja izlases kandidāti Miļuna vadībā gatavojas sezonai

Galvenais treneris vēl nav zināms, bet komanda jau trenējas uz ledus. Otro nedēļu trenera Ērika Miļuna vadībā Volvo ledus hallē gatavošanos sezonai uzsākuši Latvijas hokeja izlases kandidāti. Pirmdien, 20. jūlijā, pulksten 16.30 paredzēta pārbaudes spēle ar KHL klubu Toljati Lada.

Kopš Rīgas Dinamo spēlē Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), vasaras koptreniņi izlases kandidātiem netika rīkoti. "Ārvalstīs spēlējošo Latvijas hokejistu skaits turpina palielināties, un par to, kā viņiem veicies, parasti visi spriež pēc statistikas. Tomēr pavisam cita lieta ir redzēt izlases kandidātus vienkopus uz ledus," treniņu nepieciešamību ar konkrētāka priekšstata iegūšanu par pasaulē izkaisītajiem Latvijas hokejistiem pamatoja Ēriks Miļuns. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde viņu apstiprinājusi par Latvijas izlašu treneri koordinatoru.

Patlaban valstsvienībā ir izveidojusies savdabīga situācija. LHF prezidents devis mājienu, ka galvenā trenera palīgi būs Kārlis Zirnis un Ēriks Miļuns. Ir sākušies fiziskās sagatavotības trenera meklējumi. Viens no variantiem ir bijušais NHL policists Raitis Ivanāns. Pagaidām gan tikai ir mēģināts izdibināt, vai Raitim šāds piedāvājums būtu saistošs. Atbilde vēl nav saņemta. Tomēr iepretim svarīgākajai sadaļai - galvenais treneris, joprojām ir liela jautājuma zīme.

Treniņi notiek pat divās plūsmās. Vispirms uz ledus dodas gados jaunākie, pārsvarā U-18 un U-20 izlases kandidāti, kuriem par treniņu ir jāmaksā 10 eiro. Pēc tam jau slido Latvijas valstsvienības kandidāti. Jaunajiem ir iemesls pacensties. Ja kāds sevi labi apliecina, seko paaugstinājums trenēties kopā ar izlases vīriem. Šonedēļ treniņus vairs neturpina tikai divi - Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums, kuri ir devušies uz Maskavas Dinamo nometni. Vārtus treniņos sargā abi patlaban labākie Latvijas vārtsargi Edgars Masaļskis un Kristers Gudļevskis. 

Visu rakstu lasiet otrdienas, 14.jūlija laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi