Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Latvijas hokeja uzbrucējs Sarkanis noslēdzis līgumu ar Notingemas Panthers

Latvijas hokeja uzbrucējs Deivids Sarkanis pievienojies Lielbritānijas hokeja līgas (EIHL) čempionei Notingemas Panthers, kas pirms mēneša pirmoreiz vēsturē triumfēja Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa turnīrā.

"Viņš ir jauns, ambiciozs un viņš ir ātrs," par 22 gadus veco latvieti izteicies Panthers komandas galvenais treneris Korijs Nīlsons.

Sarkanis līgumu noslēdzis līdz sezonas beigām.

Šīs sezonas ievadā Sarkanis divas spēles aizvadīja Latvijas virslīgas komandā Prizma, bet pēc tam pārgāja uz jaunizveidotās Alpu Hokeja līgas vienību Kitzbuhel no Austrijas, kuras sastāvā 34 spēlēs atzīmējās ar sešiem vārtiem un 23 rezultatīvām piespēlēm.

Pagājušajā sezonā Sarkanis spēlēja Francijas augstākajā laikā, bet pirms tam ilgstoši bija Rīgas Dinamo sistēmā, piecas spēles aizvadot arī Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Notingemas Panthers šosezon pārvarēja trīs kārtas Kontinentālajā kausā. Vispirms otrajā kārtā tā izšķirošajā mačā ar 3:1 pieveica Latvijas čempionvienību Liepāja, turpinājumā pārvarēja arī trešo kārtu, bet pēc tam tika pie trim uzvarām finālturnīrā.

Panthers kļuva par pirmo savas valsts komandu, kas izcīnījusi Kontinentālo kausu un tā garantējusi līdzdalību nākamās sezonas IIHF Čempionu līgas turnīrā. Nacionālajā čempionātā tā pēdējo sešu gadu laikā uzvarējusi četras reizes.

Ar 44 punktiem 38 spēlēs tā pašlaik Lielbritānijas čempionāta kopvērtējumā ieņem piekto vietu.

Vēl trešajā pozīcijā ar 55 punktiem ir vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētā Šefīldas Steelers vienība, bet noslēdzošajā, desmitajā, pozīcijā ar 27 punktiem atrodama Riharda Grigora pārstāvētā Edinburgas Capitals komanda.

Zīmīgi, ka dienu iepriekš Kitzbuhel komandu atstāja arī latviešu izcelsmes uzbrucējs Ainārs Podziņš, kurš kļuvis par Roberta Locāna komandas biedru Somijas pēc spēka otrās līgas jeb Mestis vienībā Īsalmi IPK. Savukārt tajā joprojām vēl palicis latviešu uzbrucējs Oskars Batņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi