Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē pārliecinoši uzvar Slovākiju

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavoties maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, piektdien savā laukumā ar 5:1 (3:0, 1:0, 1:1) pārliecinoši uzveica Slovākijas hokejistus. Sestdien plkst. 17 abas komandas tiksies atkārtoti.Divus vārtus uzvarētājiem guva Jānis Sprukts, kuru atzina par mača labāko hokejistu Latvijas sastāvā, bet pa reizei izcēlās Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts un Kaspars Daugaviņš, kurš ar efektīgu soda metienu pielika punktu spēlei jau pēc pamatlaika beigām. Slovākijas izlasei vienīgos vārtus guva Rīgas Dinamo aizsargs Milans Jurčina.

Dueli Arēnā Rīga abas komandas iesāka piesardzīgi, bet tieši Latvija bija tā, kas atklāja šīs cīņas rezultātu, kad 14.minūtē vairākumu realizēja Sprukts. Pirmās trešdaļas turpinājums Latvijai bija ļoti sekmīgs, jo pāris minūtes vēlāk pēc lieliskas Kaspara Saulieša piespēles ripu jau tukšos Slovākijas valstsvienības vārtos ieraidīja Cipulis. Savukārt, kad līdz perioda beigām bija atlikušas nepilnas divas minūtes, Bukarts no zilās līnijas izpildīja lielisku un spēcīgu piespēli Spruktam, kurš ar nūjas pieskārienu mainīja ripas lidojuma virzienu un panāca jau 3:0.

Otro trešdaļu izlases aizvadīja noraidījumiem bagātā spēlē, taču nevienai no tām ar pārsvara realizēšanu nevedās, lai gan lielākoties vairākumā dabūja izspēlēties Latvija. Tomēr pēdējā perioda minūtē mājinieki guva raidīja ceturto ripu Jana Lāco sargātajos vārtos, kad pēc Miķeļa Rēdliha piespēles no vārtu priekšas precīzi meta Bukarts.

Noslēdzošā perioda sākumā Slovākija gan vienus vārtus atguva, kad ar spēcīgu metienu no zilās līnijas pieredzējušo Edgaru Masaļski pārspēja šo sezonu Latvijas komandā Rīgas Dinamo aizvadījušais slovāku aizsargs Milans Jurčina. Cīņas turpinājumā abas komandas darbojās piesardzīgāk, bet pašās pamatlaika pēdējās sekundēs uz Slovākijas vārtiem izrāvās Daugaviņš. Viņš gan tika neatļauti aizkavēts, tiesnešiem uz viesu vārtiem nozīmējot soda metienu, ko Daugaviņš ļoti elegantā veidā arī realizēja.

Komandas vārtu drošība tika uzticēta pieredzējušajam vārtsargam Edgaram Masaļskim, kurš atvairīja 27 slovāku metienus, bet rezervē palika Ervīns Muštukovs.

Pirmo uzbrucēju virknējumu veidoja Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts un Roberts Bukarts, bet otrajā maiņā spēlēja Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš un Lauris Dārziņš. Tikmēr trešo uzbrukuma trio veidoja Mārtiņs Cipulis, Armands Bērziņš un Kaspars Saulietis, bet ceturtajā virknējumā cīņu aizvadīja Koba Jass, Rodrigo Ābols un Lauris Bajaruns. Kā trīspadsmitais uzbrucējs tika pieteikts Roberts Lipsbergs.

Pirmo aizsargu pāri veidoja Aleksandrs Jerofejevs un Krišjānis Rēdlihs, bet otrajā duetā spēlēja Kristaps Sotnieks un Guntis Galviņš. Savukārt trešo aizsargu virknējumu veidoja Oskars Cibuļskis un Maksims Širokovs. Kā septītais aizsargs nosaukts Renārs Demiters.

Ārpus pieteikuma palika - vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargi Jānis Andersons, Ēriks Ševčenko un Māris Jass, kā arī uzbrucēji Ņikita Jevpalovs un Roberts Jekimovs.

Valstsvienības kapteiņa pienākumi uzticēti Daugaviņam, viņa asistenti bija Sprukts un Dārziņš.

Kā ceturtdien pauda Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis, pirmajā pārbaudes mačā pret Slovākijas izlasi 95% no Latvijas valstsvienības sastāva spēlētājiem būs tie, kuri dosies uz pasaules čempionātu.

Latvijas valstsvienība iepriekš piedzīvoja četrus zaudējumus pēc kārtas, savā laukumā ar 1:2 un 0:1 piekāpjoties Francijai, bet izbraukumā ar 1:2 un 3:7 atzīstot Norvēģijas izlases pārākumu. Savās pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase aprīļa sākumā ar 1:2 piekāpās un ar 1:0 pārspēja Baltkrieviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi