Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Latvijas hokejisti Rīgā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā izcīna otro panākumu

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Milānas un Kortīnas 2026.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otrajā mačā ar rezultātu 5:1 (2:0, 3:0, 0:1) pārliecinoši uzvarēja Ukrainu.

Mača ceturtajā minūtē Kristapa Zīles metienu mēģināja pielabot Rūdolfs Balcers, taču ripa atsitās pa Ukrainas vārtu stabu.

Tuvojoties pirmās trešdaļas izskaņai, 16.minūtē pretuzbrukumā pēc Mika Indraša piespēles ar precīzu metienu izcēlās Ločmelis, izvirzot vadībā Latviju ar 1:0, bet minūti vēlāk pārsvaru dubultoja Roberts Bukarts, kuram no vārtu aizmugures piespēlēja Mārtiņš Dzierkals.

Otrās trešdaļas vidū latvieši tika pie vairākuma, kurā laikā ilgu laiku pavadīja Ukrainas aizsardzības zonā, un pēc Kaspara Daugaviņa piespēles ar spēcīgu metienu Ukrainas vārtos ripu raidīja Egle (3:0). 

Pēc ielaistajiem trešajiem vārtiem ukraiņi nomainīja vārtsargu un Eduarda Zaharčenko vietā vārtus sargāt devās Bogdans Djačenko. Minūti vēlāk Latvija vēlreiz spēlēja vairākumā, kuru pretuzbrukumā izmantoja Rihards Bukarts, bet nepilnu minūti vēlāk ripu Ukrainas vārtos nogādāja Indrašis, rezultātam kļūstot 5:0 Latvijas labā.

Ukraiņi guva vienīgos vārtus mačā 49.minūtē, kad, jau esot aiz Latvijas vārtiem, ar precīzu metienu izcēlās Daniils Trahts.

Latvijas izlases vārtus otro vakaru pēc kārtas sargāja Kristers Gudļevskis, kurš atvairīja 16 pretinieku metienus. Otrā laukuma galā Zaharčenko tika galā ar 19 metieniem, bet Djačenko atvairīja 19 ripas.

Par labāko spēlētāju Latvijas valstsvienības rindās tika atzīts Uvis Balinskis, kurš iekrāja trīs rezultatīvas piespēles, kamēr Ukrainas izlasē labākā spēlētāja balvu saņēma Dmitro Nimenko.

Šajā mačā Latvijai mikrotraumu dēļ nevarēja palīdzēt Kristiāns Rubīns un Zemgus Girgensons.

Ceturtdien turnīra pirmajos mačos Latvija ar 4:2 uzvarēja Slovēniju un Francija ar 7:2 sagrāva Ukrainu, bet piektdien dienas pirmajā spēlē Francija ar 5:1 pārspēja Slovēniju.

Latvijas izlase par ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco 1.septembrī vēl tiksies ar Franciju.

Ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm izcīnīs tikai kvalifikācijas uzvarētāja.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ātruma cilts: vai Leonardo da Vinči ir automobiļa tēvs

Diena.lv kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz Pauls Timrots apmeklē izstādi Leonardo da Vinči mašīnas Rīgas Motormuzejā un izmēģina ģēnija izgudrojumu...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi