Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Latvijas hokejisti zaudē Vācijai un nekvalificējas 1/4 finālam

Latvijas hokeja valstsvienība bija vadībā ar 3:2, tomēr pēdējā periodā zaudēja trīs vārtus un atzina Vācijas izlases pārākumu (3:5). Šis zaudējums liedza Latvijas izlasei kvalificēties ceturtdaļfinālam. Latvijas izlasei bija jāgūst vismaz viens punkts, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

Jau spēles sākumā lieliska iespēja gūt vārtus bija Latvijas izlasei - Mārtiņa Karsuma mestā ripa trāpīja pa vārtu stabu. Drīz vien Karsums lieliski agresīvi nospēlēja aiz vārtiem, ar ripu izslidoja vārtu priekšā un izdarīja metienu. Pie vārtsarga atvairītās ripas pirmais bija klāt Herberts Vasiļjevs un raidīja to vārtos - 1:0.

Devītajā minūtē Latvijas izlase nokļuva skaitliskajā vairākumā, taču to izmantot nespēja. Vācieši pat izveidoja ļoti bīstamu pretuzbrukumu, un pēc metiena ripa aizlidoja gar pašu vārtu līniju. Vācieši pēc tam krietni aktivizējās, izveidojot vēl divus bīstamus metienus pa Masaļska sargātajiem vārtiem.

Spēles turpinājumā aktīvi spēlēja vācieši un pirmā perioda beigās viņiem izdevās gūt vārtus. Neveiksmīgi vārtu priekšā nokrita Jerofejevs, savukārt vācu hokejists pilnībā aizsedza Masaļska redzeslauku, kā dēļ vārtsargs neredzēja metiena brīdi. Vairākumā vārtus guva Kristofers Šmīds.

Otro periodu vācieši sāka tik pat aktīvi, ļoti labi kombinējot un izdarot bīstamus metienus, turklāt saimniekoja Latvijas izlases vārtu priekšā.

Spēles 26.minūtē Miķelis Rēdlihs ļoti skaisti nospēlēja, lieliskā un ātrā slidojumā apspēlējot aizsargu, izslidojot vārtu priekšā un izdarot metienu. Ripa izslīdēja caur vārtsarga kājsargiem un pie tās pirmais bija klāt Miķelis, ieslidinot ripu vārtos un izvirzot Latvijas izlasi vadībā ar 2:1.

12 minūtes pirms otrā perioda beigām Pujacs vārtu priekšā pagrūda vācu hokejistu, taču ar to bija gana, lai Masaļskis atkal neredzētu metienu, kas sekoja tieši tajā brīdī. Ripa izslīdēja Masaļskim caur padusi - 2:2.

Perioda vidū ļoti labs uzbrukums padevās Latvijas izlasei. Vasiļjevs lielā ātrumā apspēlēja pretinieku aizsargu, taču līdz metienam netika. Tūliņ pie ripas bija Ņiživijs, viņa metienu vārtsargs atvairīja vārtu priekšā, bet tur jau bija Karsums, kurš guva vārtus - 3:2. Karsumam šie bija pirmie vārti Latvijas izlases rindās, bet šajā spēlē viņš jau bija izdarījis vienu piespēli.

Pēdējā trešdaļā aktīvi aktal bija vācieši, taču drīz vien iniciatīvu pārņēma Latvijas izlases hokejisti. Divas spilgtas epizodes aizvadīja Miķelis Rēdlihs, nodemonstrējot lielisku individuālo meistarību, taču šoreiz vārtsargs bija veiksmīgāks.

12 minūtes pirms spēles beigām ļoti aktīvi vārtu priekšā nospēlēja vācieši. Pirmo metienu Masaļskis atsita, taču nokrita, un atlēkušo ripu vārtos ieraidīja Hakerts - 3:3. Vācieši, būdami iedvesmoti no gūtajiem vārtiem, spēlēja vēl aktīvāk. Nepilnas desmit minūtes pirms spēles beigām Zeidenbergs, piemānījis Laviņu, vārtu priekšā saņēma lielisku piespēli un ripu ieraidīja vārtu tuvajā stūrī - 3:4. Bet septiņas minūtes pirms beigām Ulmans ļoti agresīvi izslidoja vārtu priekšā un ieslidināja ripu vārtos caur uz ledus guļošā Masaļska padusi - 3:5.

Piecas minūtes pirms spēles beigām izcēlās pamatīgs kautiņš. Dārziņš ar Bērziņu gribēja izķeksēt ripu, uz kuras bija uzgūlies vācu hokejists, kam sekoja vāciešu pirmie sitieni. Incidentā iesaistījās arī Jerofejevs, Sprukts un Jēkabs Rēdlihs. Vāciešiem noraidījumu saņēma divi hokejisti (Zeidenbergs un Šūberts), Latvijas izlasē - trīs spēlētāji (Dārziņš, Krišjānis Rēdlihs un Sprukts). Tūliņ pat sodu par it kā nepareizu spēka paņēmienu saņēma arī Karsums, bet Dārziņš no sodīto soliņa tika aizsūtīts uz ģērbtuvēm.

Pusotru minūti pirms spēles beigām Latvijas izlase vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, taču tad nevajadzīgu noraidījumu saņēma Jerofejevs. Atlikušajā laikā vārtus gūt neizdevās un piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 3:5.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina Vasiļjevu. Vācijas izlasē - vārtsargu Dmitriju Pacoldu.

x x x

Latvija 3:5 Vācija
(1:1, 2:1, 0:2)

Vārtu guvēji: Vasiļjevs (Karsums, Laviņš) - 1:0 (5:01), Šmīds - 1:1 (18:45, vair.), M.Rēdlihs - 2:1 (25:48), Volfs (Hakerts) - 2:2 (27:23), Karsums (Vasiļjevs, Ņiživijs) - 3:2 (31:39), Hakerts (Bušs) - 3:3 (47:51), Zeidenbergs (Ullmans, Rencs) - 3:4 (50:40), Ulmans (Felski) - 3:5 (52:51).

Metienu attiecība: 34-29
Vārtsargi: Edgars Masaļskis - Dmitrijs Pacolds

Soda metieni: 42-24

= = = = =

Turnīra tabula
Kanāda 5-0-0-0 30:9 15
Somija 3-1-0-1 16:12 11
ASV 3-0-0-2 9
Norvēģija 1-0-1-3 8:20 4
Vācija 1-0-0-4 13:27 3
Latvija 1-0-0-4 8:19 3

Ceturtdaļfināla pāri:
14.maijā  (pēc Latvijas laika)
20.00 Čehija — Zviedrija
22.30 Norvēģija — Kanāda
2.15 Krievija — Šveice
2.15 ASV — Somija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi