Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas hokejistiem jāiztur pirmais spiediens

Disciplīna ir visvairāk uzsvērtais vārds Latvijas nometnē pirms pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfināla spēles ar Kanādu. "Nedrīkstam tikt noraidīti vairāk par divām trim reizēm. Kanādieši to nepiedos," uzsver galvenā trenera palīgs Harijs Vītoliņš. Spēles sākums Bernē ceturtdien pulksten 17.15 pēc Latvijas laika.

==> Kā Latvijas hokejistiem veiksies spēlē ar Kanādu?


Latvijas komandai trešdien treniņā uz ledus atkal bija pilns komplekts. Rezervistu dzeltenajos krekliņos darbojās aizsargs Oskars Bārtulis un uzbrucējs Roberts Jekimovs. Ceturtajā uzbrucēju trijniekā spēlēja Guntis Džeriņš, Aigars Cipruss un Aleksejs Širokovs.

Īstas pārliecības gan neesot, ka laukumā dosies tieši šāds virknējums. Pilnīgi vesels nejūtas Cipruss, kuram pēc ripas trāpījuma potītes apvidū joprojām sāp kauls. Uz jautājumu par pašsajūtu Aigars pagrozīja hokeja cimdu. Tas varēja nozīmēt, ka nav labi un nav arī slikti — pa vidam.

Galvenais treneris Oļegs Znaroks ar aktīviem žestiem un dažu žurnālistu aizraidīšanu tālāk no rezervistu soliņa centās spēlētājus maksimāli mobilizēt darbam. Treniņa beigās Vītoliņš un Znaroks "trieciensešnieku" apmācīja spēlēšanai seši pret pieci.

"Jāgatavojas visiem iespējamajiem variantiem, lai spēlētāji būti gatavi darboties situācijā, kad esam nomainījuši vārtsargu," skaidroja Vītoliņš. Iemetienam no kreisās puses tika gatavots Jānis Sprukts, no labās — Herberts Vasiļjevs. Treneri īpaši cer uz malējo uzbrucēju aktivitāti pretinieku zonā. "Tādiem spēlētājiem kā Miķelis Rēdlihs un Guntis Džeriņš jācenšas vismaz divdesmit sekundes pieturēt ripu kanādiešu zonā. Varbūt viņiem izdosies izprovocēt kanādiešus izdarīt grūdienus no mugurpuses vai kādu citu pārkāpumu."

Kanādas nometnē jāuzmanās no visiem, bet visbīstamākais esot Denijs Hītlijs. "Mudināsim komandu spēlēt maksimāli kompakti, lai kanādiešiem nebūtu iespējas izdarīt brīvus metienus. Tāds meistars kā Hītlijs var iemest no jebkuras pozīcijas. Metiens viņam ir ļoti labs."

Trešdienas pēcpusdienā treneri videoierakstā detalizēti pētīja pretinieku stilu spēlē ar Baltkrieviju. "Kanādieši vareni sāk, cenšoties uzreiz iegūt iniciatīvu un komfortablu pārsvaru. To nedrīkstam pieļaut. Jāiztur pirmās minūtes."

Komandas kapteinis Kārlis Skrastiņš apstiprināja, ka īpašas bijības pret kanādiešiem neesot. "Respektējam pretiniekus, tomēr no NHL zvaigznēm nebaidāmies. Īpaši būs jāpieskata Otavas Senators duets Denijs Hītlijs un Džeisons Speca. Cik zināms, abiem trešais maiņā ir Mārtijs Senluī no Tampas. Galvenais, lai nebūtu tādas piecu minūšu krīzes, kādu piedzīvojām spēlē pret Krieviju. Koncentrācijai jābūt visas spēles garumā."

Latvijas hokejisti pasaules čempionātā Kanādu vēl nav uzvarējuši. 1997.gadā Turku tika izcīnīts viens punkts (3:3). Pēc tam bijuši seši zaudējumi: 1:4 (2002), 1:6 (2003), 0:2 (2004), 4:6 (2005), 0:11 (2006) un 0:7 (2008). Pērn Kanāda finālā zaudēja Krievijai. Šogad mērķis ir atgūt pasaules čempionu titulu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Pret Kanādu nespēlēs Mārtiņš Karsums

Kanādas hokejisti spēlē pret Latviju cer savaldīt emocijas un spēlēt apdomīgāk

Vasiļjevs: Uz spēli ar Kanādu jāgatavojas kā uz pēdējām 60 minūtēm čempionātā

Ārpus četrām maiņām Bārtulis un Jekimovs

Pret Latviju Kanādas hokeja izlases vārtus sargās Meisons

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi