Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas hokejistu liktenis Šveices un ASV izlašu rokās

Latvijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta otrā posma pēdējā spēlē ar 1:6 zaudēja Krievijas izlasei. Vienīgos vārtus guva Herberts Vasiļjevs.Latvijas komandas cerības iekļūt ceturtdaļfinālā nu ir citu E grupas komandu ziņā. Ja pirmdien Zviedrija, kā prognozējams, uzvarēs Franciju, izšķirošā būs Šveices un ASV izlašu spēle. Latvijas izlasei jācer, ka Šveices hokejisti neizcīnīs uzvaru pamatlaikā. Pretējā gadījumā E grupas turnīra tabulā mūsu hokejisti ieņems piekto vietu.Krievijas hokejisti jau pirms šīs spēles bija garantējuši pirmo vietu E grupā.

=> Kāds ir galvenais zaudējuma iemesls Latvijas izlases spēlē pret Krieviju?

=> Kā beigsies ASV un Šveices izlašu spēle?


Hokeja izlases galvenā trenera palīgs Harijs Vītoliņš pirms spēles ar pašreizējiem pasaules čempioniem pauda optimistismu: "Nekādus citus variantus neizskatām – koncentrējamies tikai uz uzvaru. Ceru, ka būs iemesls pēc spēles smaidīt."

Disciplīnai bija jākļūst par Latvijas izlases trumpi spēlē pret Krieviju. "Mudināsim komandu spēlēt tikpat disciplinēti viduszonā, kā pret Zviedriju un Šveici. Jāuzmanās no noteikumu pārkāpumiem, jo pēc skaitliskā vairākuma realizācijas Krievijai ir trešais labākais rādītājs. Katru trešo vairākumu viņi izmanto. Mūsu komanda iemet katrā piektajā vairākumā."

Nevienu no Krievijas izlases spēlētājiem Vītoliņš īpaši neizcēla. "Komandā ir sapulcināti labākie Kontinentālās Hokeja līgas spēlētāji un vēl piebraukuši klāt no NHL. Individuāli krievi ir ļoti spēcīgi, bet viņi mēdz pārlieku kombinēt. Mums ir jāspēlē vienkāršāk. Jācer uz pretuzbrukumiem."

Salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli Latvijas valstsvienības sastāvā bija veiktas divas izmaiņas. Rodrigo Laviņa vietā trešās maiņas aizsargu pārī kopā ar Kristapu Sotnieku spēlē Oļegs Sorokins. Savukārt Alekseju Širokovu ceturtajā maiņā nomainījis Roberts Jekimovs, kurš piedalījās pirmajās trijās spēlēs.

Pirmajās divās minūtēs Masaļskim nācās atvairīt trīs pietiekami bīstamus Radulova, Žerdeva un Tverdovska metienus. Latvijas izlase ar pirmo raidījumu pa vārtiem atbildēja 4.minūtē (Galviņš). Vēl dažas minūtes vēlāk Latvijas hokejistus glāba veiksme – Morozovs vārtu priekšā pielaboja aizsarga mesto ripu, un tā aizslīdēja līdz ar vārtu stabiņu.

Taču tūdaļ pat ar vairākiem bīstamiem prettriecieniem atbildēja latvieši. Miķeļa Rēdliha mesto ripu ar grūtībām atvairīja Krievijas vārtsargs Jerjomenko un atsita arī Dārziņa atkārtoto metienu. Sprukta raidījums trāpīja pa vārtu stabu, Ņiživijs un Sorokins pretuzbrukumos meta mazliet garām. 

Diemžēl liktenīgs izrādījās jau pirmais noraidījums. Pirmo minūti mazākumā Latvijas hokejisti nospēlēja lieliski, taču, pirmo reizi nostājušies Latvijas zonā, Krievijas izlases spēlētāji izkombinējās līdz metienam gadrīz tukšos vārtos – 0:1.

Piecas minūtes līdz trešdaļas beigām lieliska izdevība panākt izlīdzinājumu bija M.Rēdliham. Viņš saņēma tālu Sorokina piespēli un izslidoja viens pret vienu, diemžēl apspēlēt Jerjomenko neizdevās. Trešdaļas pēdējās minūtēs vairākas reizes atkal briesmās bija Masaļska sargātie vārti, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Otrā trešdaļa sākās ar zaudētiem vārtiem jau otrās minūtes sākumā. Kovaļčuks piesaistīja sev triju Latvijas hokejistu uzmanību, no laukuma stūra izdarīja zibenīgu piespēli Tereščenko, kurš trieca ripu Masaļska vārtu “devītniekā”. Tūlīt pat Latvijas izlase trešo reizi spēlē nonāca skaitliskajā mazākumā, un Tverdovskis pēc lieliska individuāla reida no saviem vārtiem pārspēja Edgaru trešo reizi – 0:3. Znarokam nācās pieprasīt pārtraukumu.

Nepalīdzēja… Pagāja tikai 46 sekundes un aizsardzībā ļoti pavirši nospēlējušos Latvijas izlases spēlētājus Krievijas izlases hokejisti kā pēc notīm apspēlēja trešo reizi triju minūšu laikā.

Tikai pēc ceturto vārtu zaudējuma Latvijas valstsvienība aktivizējās un divas reizes nopelnīja skaitlisko vairākumu. Pirmajā reizē izdevās izveidot vairākus bīstamus momentus, taču starpību samazināt ne, toties otrajā reizē gan. Galviņa metienu vārtu priekšā pielaboja Vasiļjevs - 1:4.

Trešo trešdaļu Latvijas hokejisti sāka centīgi, taču ātri vien tika atvēsināti. Aleksandrs Frolovs guva skaistus vārtus augšējā stūrī pagriezienā, stāvot ar muguru pret vārtiem. Bet dažas minūtes vēlāk pretuzbrukumā otro reizi Masaļski pārspēja Tverdovskis.

Atlikušais spēles laiks pagāja līdzīgā cīņā, kas vairs nevarēja ietekmēt mača iznākumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Znaroks: Nedomāju, ka ASV gribēs palikt ceturtie grupā

Kārlis Skrastiņš: Pret Krieviju nedrīkst atslābināties

Pasaules hokeja čempionāta turnīru tabulas

Pasaules čempionāts, E grupa

Latvija – Krievija 1:6 (0:1, 1:3, 0:2)

Vārti:
Kurjanovs (Mozjakins, vair.) – 0:1 (11:43), Tereščenko (Kovaļčuks, Kaļiņins) – 0:2 (21:01), Tverdovskis (vair.) – 0:3 (23:04), Kurjanovs (Perežogins) – 0:4 (23:50), Vasiļjevs (Galviņš, Cipulis, vair.) – 1:4 (36:05), Frolovs (Žerdevs, Tverdovskis) – 1:5 (43:38), Tverdovskis (Zinovjevs, Frolovs) – 1:6 (46:28)
Metieni: 26 (9, 7, 10) - 37 (15, 16, 6)
Soda minūtes: 14 - 8
Vārtsargi: Masaļskis – Jerjomenko

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi