Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Latvijas studentu hokeja izlase droši uzvar Dienvidkoreju un nodrošina vietu Universiādes ceturtdaļfinālā

Latvijas studentu izlase hokejā trešdien Kazahstānas pilsētā Almati notiekošās Universiādes turnīra noslēdzošajā apakšgrupas spēlē droši ar 6:2 (4:0, 1:2, 1:0) uzvarēja Dienvidkoreju, nodrošinot sev vietu ceturtdaļfinālā.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Oļegs Šišļaņņikovs un Juris Ziemiņš, bet pa reizei izcēlās komandas kapteinis Jānis Bullītis un aizsargs Rinalds Rosinskis, kurš nopelnīja arī punktu par rezultatīvu piespēli.

Latvijas studenti aizvadīja teicamu pirmo periodu, kurā divas reizes realizēja skaitlisko vairākumu, bet kopā 13 minūšu laikā guva četrus vārtus. Turpinājumā Latvijas pārsvars nebija tik nospiedošs, jo korejieši spēja samazināt rezultātu, tomēr apdraudēt Latvijas izlases uzvaru viņi nespēja un beigu trešdaļā Bullītis 53.minūtē ar sestajiem Latvijas vārtiem pielika punktu šai cīņai.

Uzvarētāji pa vārtiem izdarīja 46 metienus, kamēr Reinis Petkus atvairīja 14 no 16 pretinieku metieniem.

Latvijas studentu izlase izcīnīja otro uzvaru trīs mačos. Pirmajā cīņā tā pagarinājumā ar 4:3 uzvarēja Japānu, savukārt otrajā mačā otrdien ar 1:7 kapitulēja grupas favorītei Krievijai.

Pirms C apakšgrupas noslēdzošā mača, kurā ceturtdien tiksies Krievija un Japāna, krieviem ir seši punkti, Latvija tikusi pie pieciem, Japāna četriem, bet korejieši palika tukšā un noslēgumā cīnīsies par 9. līdz 12.vietu turnīrā.

Turnīrā 12 valstu studentu izlases ir sadalītas trīs grupās pa četrām katrā. Pēc apakšgrupu cīņām katras grupas divas labākās komandas un divas labākās trešo vietu ieguvējas iekļūs ceturtdaļfinālā, turpinot cīņu par medaļām.

Gadījumā, ja ceturtdien Japāna sensacionāli uzvarēs Krieviju un Latvija C apakšgrupā paliks trešā, tā vienalga iekļūs ceturtdaļfinālā, jo pārējo divu grupu trešo vietu ieguvējām vienalga būs sliktāki rādītāji.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka trešdien vēsturisku panākumu Latvijai guva kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš triumfēja Alpu kombinācijas sacensībās, izcīnot valsts pastāvēšanas vēsturē pirmo medaļu Ziemas Universiādēs.

Pirms tam šajā Universiādē Zvejnieks supergigantā ierindojās 14.vietā. Turpinājumā Universiādē kalnu slēpošanā gaidāmas arī milzu slaloma un slaloma sacensības.

Ziemas Universiāde oficiāli tika atklāta svētdien. Studenti 12 sporta veidos sacentīsies līdz 8.februārim. Dalībai Universiādē akreditētās 64 valstis un vairāk nekā 2000 atlēti.

Latviju sacensībās pārstāv sportisti no astoņām Latvijas augstskolām - Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Latvijas Universitātes (LU), Liepājas Universitātes (LiepU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA), Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA), Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA), Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) un Biznesa augstskola Turība (BAT).

Iepriekšējā Ziemas Universiādē, kas notika 2015.gadā Spānijā un Slovākijā, neviens Latvijas sportists netika pirmajā desmitniekā, kamēr 2013.gadā Itālijā valsts godu sacensībās pārstāvēja gandrīz 40 dalībnieku delegācija piecos sporta veidos. Latvijai labākās bija divas astotās vietas, ko izcīnīja hokeja izlase, kā arī Kristaps Zvejnieks slaloma sacensībās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi