Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

LHF taisnojas: Meija un Džeriņš nav izsaukuma sarakstā, bet viņus vēl var iekļaut izlases sastāvā

Sezonas svarīgākajās spēlēs - Soču pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā - Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans izlēmis iztikt bez diviem Rīgas Dinamo pamatsastāva uzbrucējiem Andra Džeriņa un Ginta Meijas, liecina Dienas rīcībā esošā informācija. 

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) izsūtītajā uzaicinājumā ierasties uz pirmsolimpisko kvalifikācijas turnīru esot tikai trīs Rīgas Dinamo uzbrucēji Mārtiņš Karsums, Miks Indrašis un Vitālijs Pavlovs. Ārpus sastāvā esot palicis arī bijušais Rīgas Dinamo kapteinis aizsargs Guntis Galviņš, kurš gan nepiedalījās novembra pārbaudes spēlēs ar Krieviju un netika aicināts uz decembra turnīru Francijā, tā kā Galviņa neiekļaušana komandā nav liels pārsteigums. To gan nevar teikt par Džeriņu un Meiju. Abi ir vieni no labākajiem Dinamo sastāvā, spēlējot skaitliskajā mazākumā un izveidojot pretuzbrukumus. Meija prasmīgi prot pieturēt ripu un itin bieži izprovocē pretiniekus uz noteikumu pārkāpšanu. 

Latvijas hokeja federācijas izsūtītajā uzaicinājumā ierasties uz pirmsolimpisko kvalifikācijas turnīru tik tiešām nav iekļauti uzbrucēji Gints Meija un Andris Džeriņš, taču galīgo lēmumu izlases galvenais treneris Teds Nolans vēl nav pieņēmis, Dienu informēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs. Pēc viņa teiktā patlaban sarakstā esot iekļauti tikai tie spēlētāji, kuri varot būt pavisam droši par spēlēšanu februāra turnīrā.

Parasti gan kandidātu skaits ir nedaudz lielāks un tad pēdējā brīdi tiek atsijāti pāris spēlētāji. Šajā gadījumā izsaukumi ir izsūtīti trīs vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un 13 uzbrucējiem, bet pēdējo divu nedēļu saraksts vēl varot papildināties. Tiesa, pastāv arī varbūtība, ka kāds no kandidātiem gūst savainojumu. Tādā variantā arī paveras iespēja sastāvā iekļūt Meijam un Džeriņam.

Gorbunovs apstiprināja Dienas rīcībā esošo informāciju, ka pagaidām izsaukumi ir izsūtīti trijiem Rīgas Dinamo uzbrucējiem Mārtiņam Karsumam, Mikam Indrašim un Vitālijam Pavlovam.

Latvijas pretinieki pirmsolimpiskajā kvalifikācijā par vienīgo ceļazīmi uz 2014. gada olimpiskajām spēlēm Sočos no 7. līdz 10. februārim Rīgā būs Lielbritānija, Kazahstāna un Francija.

Ziņa papildināta ar LHF skaidrojumu 3.-5.rindkopā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi