Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Luongo kļūst par NHL visu laiku piekto uzvarām bagātāko vārtsargu

Roberto Luongo no Floridas Panthers vienības pirmdien kļuva par Nacionālās hokeja līgas (NHL) visu laiku piekto uzvarām bagātāko vārtsargu.

Luongo pirmdien palīdzēja Panthers komandai ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) izbraukumā pieveikt Ņūdžersijas Devils, tiekot pie pirmās "sausās" uzvaras gandrīz gada laikā.

Pašlaik 37 gadus vecais Luongo tika galā ar visiem 28 Devils hokejistu metieniem, tikdams pie savas 448 uzvaras karjerā un šajā rādītājā apsteigdams NHL Slavas zālē iekļauto Teriju Savčuku.

Ļoti pārliecinošs līderis šajā sarakstā ir Martins Brodērs (691 uzvara), kurš tuvāko sekotāju Patriku Ruā apsteidz par 140 panākumu tiesu. Trešais uzvarām bagātākais vārtsargs līgas vēsturē ir Eds Belfūrs (484), kurš apsteidz Kērtisu Džozefu. Pēdējam ir tikai par sešiem panākumiem vairāk kā Longo.

Tāpat Luongo pirmdien tika pie savas 73."sausās" spēles NHL karjerā, kas starp aktīvajiem vārtsargiem ir labākais sasniegums. Iepriekšējo reizi viņš savos vārtos nevienu ripu nebija ielaidis pagājušā gada 22.janvārī.

"Par sasniegumiem neesmu pārāk aizdomājies. Viss, ko šobrīd vēlos, ir izcīnīt uzvaras. Galvenais mērķis ir sasniegt Stenlija kausa izcīņu, un uz to arī koncentrējos," izteicās Luongo.

Šosezon Luongo 27 mačos vidēji ielaidis 2,39 ripas un atvairījis 92,1% metienu, tikdams pie 12 uzvarām.

Tikmēr pie savas sestās uzvaras pēc kārtas tikusi Vašingtonas Capitals, kas izbraukumā ar 4:1 (1:0, 0:0, 3:1) pieveica Monreālas Canadiens.

Ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm šajā mačā izcēlās krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, kuram tādējādi atlicis tikai viens punkts līdz 1000 rezultativitātes punktiem.

Pašlaik 31 gadu vecais Ovečkins karjeras 879 regulārā čempionāta spēlēs atzīmējies ar 544 vārtiem un 455 rezultatīvām piespēlēm.

"Tas nozīmē, ka kļūstu vecāks," par nozīmīgā skaitļa tuvošanos sacīja Ovečkins. "Atceros savu debijas sezonu, savu pirmo spēli, it kā tas būtu noticis tikai pirms dažām minūtēm. Laiks iet uz priekšu ļoti ātri, tāpēc jāizbauda katrs brīdis."

Visas līgas un Austrumu konferences līdere ar 60 punktiem 39 mačos ir Kolumbusas Blue Jackets, kamēr latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres ar 39 punktiem 39 spēlēs ir šīs konferences 14.vietā starp 16 vienībām.

Tikmēr Rietumos galvgalī ar 57 punktiem 43 spēlēs atrodas Čikāgas Blackhawks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi