Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Masaļskis nepārspēts, Latvija uzveic Austriju

Latvijas hokeja valstsvienība trešdien Bernē (Šveice) ar 2:0 pārspēja Austriju izšķirošajā cīņā par iekļūšanu otrajā kārtā. Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis atvairīja 21 metienu, izcīnot pirmo "sauso" uzvaru šajā čempionātā.

= Aptauja: Kā vērtējiet Latvijas izlases spēli ar Austriju?

Latvijas izlases nākamie pretinieki un spēles laiks kļūs zināms šovakar, kad savstarpējo cīņu aizvadīs ASV un Zviedrijas izlases. Ja Zviedrija zaudēs, Latvija ierindosies otrajā vietā grupā un nākamo spēli aizvadīs ceturtdien plkst. 17.15 tiksies ar Krieviju. Ja Latvija paliks trešajā vietā, nākamā spēle notiks ceturtdien plkst. 21.15 ar Šveici.

Jau spēles astotajā sekundē Austrijas izlase nopelnīja pirmo noraidījumu. Dārsijs Verenka neveiksmīgi izraidīja ripu ārpus laukuma. Skaitlisko vairākumu Latvijas izlase sāka ļoti centīgi un augstā tempā, taču līdz labai vārtu gūšanas iespējai tika tikai vairākuma beigās.

Trešajā minūtē aizsargi palaida austriešu bīstamāko spēlētāju Vaneku, kurš brīvi saņēma ripu pie vārtu staba. Mirkli vēlāk Masaļskim vēlreiz bija jādemonstrē meistarība, lai atvairītu bīstamu pretinieku uzbrukumu.

Abas komandas turpināja uzturēt vidēju tempu, divus bīstamus uzbrukumus pie austriešu vārtiem izdevās izveidot. Latvijas izlase centās kāpināt tempu, taču nesekmīgi. Austriešiem šāds vidējs temps patika, ko viņi apliecināja ar trim ļoti bīstamiem momentiem pie Latvijas izlases vārtiem. Divreiz aktīvs bija tieši Vaneks.

Kad bija jāspēlē pirmajā periodā 12 minūtes, austriešus no vārtu zaudējuma glāba stabs. Spēcīgu metienu izpildīja Pujacs, ripas lidojumu mainīja Vasiļjevs, taču ripa trāpīja pa pārlikni. Vēl pēc brīža ļoti aktīvi vārtu priekšā nospēlēja mūsu triecienmaiņa - kārtējo reizi Ankipāns ļoti labi piespēlēja vārtu priekšā, taču Spruktu metiena brīdī kavēja.

Perioda otrajā pusē pārsvars piederēja jau austriešiem. Deviņas minūtes pirms pirmā perioda beigām jaunais uzbrucējs Andreass Nodls ļoti labā slidojumā aizmuka no aizsargiem un izdarīja bīstamu metienu. Mirkli vēlāk Vaneks. Vēl pēc mirkļa austrieši iespieda Latvijas izlasi aizsardzības zonā un vienā no metieniem ripa trāpīja pa vārtu pārlikni. Vēl pēc divām minūtēm atkal austrieši izdarīja divus ļoti bīstamus metienus vārtu priekšā.

Situāciju vēl satraucošāku padarīja Pujaca noraidījums sešas minūtes pirms pārtraukuma, taču to izdevās izturēt. Nepilnas trīs minūtes pirms pārtraukuma ļoti laba iespēja bija Krišjānim Rēdliham, kurš labi pieslēdzās uzbrukumam un izdarīja metienu. Pēc nepilnas minūtes labā tempā izdevās izslidot no zonas, Ankipāns izvirzīja Karsumu izgājienā uz vārtiem, taču vārtsargs bija vietā. Pēc 30 sekundēm līdzīgi izslidoja Ankipāns, taču vārtsargs atkal vietā. 

Intensīvā spēle perioda beigās deva rezultātu. 45 sekundes pirms perioda beigām piespēli vārtu priekšā saņēma Mārtiņš Cipulis, kurš raidīja ripu vārtu augšējā stūrī - 1:0! Pēc pusminūtes pretinieki nopelnīja arī noraidījumu, kas otro periodu ļāva sākt ar vairākumu.

Otrā perioda sākumā ripa lielākoties bija laukuma vidusdaļā, atsevišķos momentos sekoja arī metieni pa vārtiem, taču tie vārtsargam nesagādāja problēmas.

25.minūtē Latvijas izlasei bija ļoti laba iespēja dubultot pārsvaru. Labā tempā uz vārtiem izslidoja Cipulis, ieturēja labu pauzi un izdarīja gar vārtiem piespēli Ņiživijam. Aleksandram metienu neizdevās izpildīt, jo ļoti labi nospēlēja aizsargs, bloķējot viņa metienu.

Vēl pēc trim minūtēm bija divas jaunas iespējas. Labs metiens padevās Ņiživijam, kura mesto ripu vārtsargs atvairīja sev priekšā. Vasiļjevs bija pirmais pie ripas, no šaura leņķa tomēr neizdevās pārmest pāri gulošajam vārtsargam. Pretuzbrukumā ļoti bīstams vārtu priekšā bija Vaneks, kura metienu pēdējā brīdī bloķēja Laviņš.

30 minūtes pirms beigām Karsums izvairījās no spēka paņēmiena, taču it kā ar plecu iegrūda Harandu apmalē. Karsumu noraidīja līdz spēles beigām (5+20), Harandam spēle arī galā.

Latvijas izlasei bija jācīnās piecas minūtes skaitliskajā mazākumā. Haotiskajā spēlē austrieši centās nostāties zonā, taču Latvijas hokejisti atņēma ripu. Austrieši vairākuma beigās izpildīja vairākus metienus pēc kārtas, īpaši aktīvs bija Vaneks.

Vairākumu izdevās izturēt, taču jau pēc mirkļa simtprocentīgu iespēju neizmantoja Dārziņš, nerealizējot izslidojumu vienatnē pret vārtiem (jau ceturto reizi šajā spēlē!).

Četras ar pusi minūtes pirms pārtraukuma Sprukts bija ļoti aktīvs vārtu priekšā, viņš tika kavēts un Latvijas izlase ieguva skaitlisko vairākumu. Labs moments vārtu priekšā - Cipulis piespēlēja Ņiživijam, kura metienu vārtsargs atvairīja ar milzu grūtībām. Vairākums palika neizmantots, taču sekoja vēl viens bīstams uzbrukums. 

Bija jāspēlē periodā pusotra minūti, kad iemetiena brīdī austrieši atkal nopelnīja noraidījumu (par sitienu Bērziņam). Latvijas izlase pārņēma iniciatīvu, izveidoja vairākas labas iespēles (Cipulis, Sprukts), tomēr rezultātu mainīt neizdevās.

Pēdējas periods sākās mazpārliecinoši Latvijas izpildījumā, turklāt noraidījumu saņēma Dārziņš. Austrieši metās enerģiskos uzbrukumos un izdarīja virkni metienu pa vārtiem. Vienā no epizodēm pēc Vaneka metiena vārti bija tukši, taču pēdējā brīdī ripu atvairīja kapteinis Skrastiņš.

Mazākums tika izturēts, tūliņ bija iespēja vairākumam. Lai kā centās Latvijas hokejisti, apdraudēt austriešu vārtus tā arī neizdevās.

Spēles turpinājumā Latvijas izlase vēl vairākas reizes neizmantoja daudzās vārtu gūšanas iespējas pašu tehniskā brāķa dēļ. Visspilgtākā iespēja bija Vasiļjevam, kurš izslidoja vienatnē uz austriešu vārtiem, tomēr pēdējā brīdī pazaudēja ripu un uzbrukums bija galā. 

Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Guntis Džeriņš saņēma perfektu piespēli vidējā zonā, viņš izslidoja uz austriešu vārtiem, vārtsargs centās izsist ripu ar nūju, taču latvietis apspēlēja pretinieku un ieraidīja ripu tukšajos vārtos - 2:0.

Spēles izskaņā par rupjību 2+2 noraidījumu saņēma Lakošs. Latvijas izlase to centās pārvērst rezultātā, tomēr beigās izšķīrās par ripas pieturēšanu un droši nosargāja uzvaru ar 2:0.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina kapteini Kārli Skrastiņu, bet Austrijas komandā - vārtsargu Berndu Brukleru.

x x x

Pasaules čempionāts

Latvija 2:0 Austrija
(1:0, 0:0, 1:0)

Vārtu guvēji: Cipulis (Vasiļjevs, Skrastiņš) - 1:0 (19:15), Džeriņš (M.Rēdlihs) - 2:0 (54:56)

Soda minūtes: 29 - 12

Metienu atiecība: 37 - 21 (16-8 / 14-6 / 7-7)

Vārtsargi: Edgars Masaļskis - Bernds Bruklers

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

foto


* FOTOREPORTĀŽA: Latvija pret Austriju

zembis


* Seko Dienas žurnālista Māra Zemberga ierakstiem Twitter un uzzini vairāk par pasaules čempionāta aizkulisēm!

LASI VĒL


* Bergstrēms: Bija jāpiešķir soda metiens, kad Skrastiņš apturēja ripu kā vārtsargs
* Znaroks: Uzskatu, ka Karsumam bija tīrs spēka paņēmiens
* Vītoliņš: Par medaļām domāt vēl mazliet par ātru
* Šovakar - pret Austriju

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi